Tenis
SPORTOVI
Tenis
poražen i škugor

Čilić odigrao četiri poena i ispao: Marin i dalje bez odgovora za Monfilsa

Svoj su natup na turnirima u Rio de Janeiru i Delray Beachu završili hrvatski tenisači Marin Čilić i Franko Škugor.

Gael Monfils slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marin Čilić odigrao je svega četiri poena u nastavku meča protiv Gaela Monfilsa, prije nego li je ponovno morao napustiti teren, ovoga puta s porazom. Francuski tenisač slavio je s 10:8 u tie-breaku drugog seta, nakon što je susret prekinut dan ranije kod rezultata 7:7.

Nakon što su se vratili na teren Čilić je dobio prvi poen i poveo s 8:7, što je ujedno značilo i set-loptu, no izgubio je iduća tri poena i oprostio se od turnira. Monfils je sjajnim dijagonalnim "passingom" probio Čilića na mreži na meč-lopti i osigurao nastup protiv Diega Schwartzmana u četvrtfinalu.

Recimo i da je Čilić imao set-loptu, ali je Monfils uz puno sreće vratio jedan rezani backhand preko mreže, nakon čega je lopta neugodno odskočila i iznenadila Čilića koji ju je poslao u mrežu.

Od nastupa u američkom Delray Beachu oprostio se Franko Škugor, od kojeg je sa 6:4, 7:6 bio bolji Koreanac Heyon Chung. U meču je kombinirano bilo čak 24 break-prilike, od kojih je pet iskoristio Chung, a četiri Škugor.

Škugor će s novim bodovima napredovati više od 30 mjesta na novoj ATP ljestvici, te će se približiti mjestima u Top 250. Podsjetimo, do osmine finala Škugor je došao iz kvalifikacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider