Tenis
SPORTOVI
Tenis
vekić skinula bivši broj 1

Konačno! Čilić nakon sedam mjeseci čekanja upisao najveću pobjedu sezone!

Marin Čilić i Donna Vekić plasirali su se u četvrtfinale ATP i WTA turnira u SAD-u.

Marin Čilić slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP 500 turnira u Washingtonu, nakon što je sa 6:3, 6:4 pobijedio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea. Tek drugi put ove sezone, nakon Australian Opena i Madrida, Marin Čilić uspio je povezati dvije pobjede na turniru...

Hrvatski tenisač odigrao je jako dobar meč, u kojem je pokazao mentalnu snagu koju mnogi u posljednje vrijeme propitkuju. U drugom setu mlađahni Kanađanin opasno je prijetio oduzimanjem servisa našem igraču, no kada je bilo najpotrebnije, Čilić je odlično servirao i još bolje igrao poene.

Marin je sjajno ušao u meč i već je u prvom gemu napravio break. Pri vodstvu od 3:1 ponovo je oduzeo servis svom suparniku za prednost od 4:1. Kanađanin je uspio vratiti jedan izgubljeni servis, smanjio je na 4:3, no Čilić je dobio dva iduća dva gema uz još jedan oduzeti servis za osvajanje prvog seta.

Kaos na utakmici Europske lige: Topovski udar ozlijedio suca i poslao ga u bolnicu! Sudac na travnjaku (Screenshot) Topovski udar u Rumunjskoj (Screenshot) Topovski udar u Rumunjskoj (Screenshot) Tučnjava na travnjaku (Screenshot)

U drugoj dionici Auger-Aliassime imao je tri break-lopte, ali je sve Marin izvukao, a potom, kada je bilo najbolnije za Kanađanina, servis za ostanak u meču, napravio novi break za pobjedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je s 2:0 u setovima porazio Amerikanca Francesa Tiafoea. Protiv 23-godišnjeg Rusa, koji je trenutačno deseti tenisač svijeta, do sada nije igrao.

Proboj u četvrtfinale, ali na turniru u San Joseu, izborila je i Donna Vekić, koja je slavila protiv bivše prve igračice svijeta Viktorije Azarenke. Bilo je 6:4, 6:4 za našu tenisačicu, koju sada očekuje mlada američka zvijezda Kristie Ahn, koja igra najbolji turnir svoje karijere.

Drugorangirana hrvatska tenisačica na terenu je provela sat i 24 minute, imala je određenih problema na servisu koji je tri puta gubila, međutim pet puta je Azarenki oduzimala početni udarac, a u prvom je setu i nadoknadila minus od 1:4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider