Tenis
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Dalić: "Imali smo jedan sastanak samo o njihovom valjanju, očitali smo im lekciju za cijeli život"
Tenis
Nova etapa karijere

Atraktivna hrvatska tenisačica prikuplja hranu za gladne: Prelijepa kći poznatog igrača Hajduka tražena u svijetu

Rođena Makaranka iz Brela Mariana Dražić kreće u novu etapu svoje teniske karijere s fokusom na igru parova i ulazak na najveće svjetske pozornice – Grand Slamove, Masterse i ostale turnire na WTA touru.

Galerija Mariana Dražić Mariana Dražić Mariana Dražić +5 Mariana Dražić

Jedna od najatraktivnijih svjetskih tenisačica i sportašica Mariana Dražić u Nantesu pri zatvaranju je ove sezone nastupom u polufinalu jakog turnira W60 ITF i nadolazećim nastupom u Helsinkiju.

Darko Dražić dok je nosio dres Fortune iz Dusseldorfa Supruga stala u obranu legende Hajduka: Popljuvala glavnog šefa nakon ekspresnog otkaza divider

Rođena Makaranka iz Brela kreće u novu etapu svoje teniske karijere s fokusom na igru parova i ulazak na najveće svjetske pozornice – Grand Slamove, Masterse i ostale turnire na WTA touru.

Prikuplja hranu za gladne

Zbog svoje pojavnosti više je popularna i tražena u svijetu. Tako se između ostalog zahvalila Srbiji, Makedoniji, BiH, Maroku i Izraelu, koji su je tražili da nastupa za njih.

Mariana Dražić Mariana Dražić (Foto: GOL.hr)

UN organizacija The World Food Programme dobitnik je prestižne Nobelove nagrade za mir 2022. a Mariana je jedna od ambasadorica, koja se preko njihove aplikacije i uopće prve takve imena Share the meal bavi prikupljanjem hrane za gladne.

Od prije mjesec dana njezinu karijeru vodi Ante Viljac, koji je surađivao i s Ivom Karlovićem kada je bio 14. na svijetu. Do kraja sljedeće godine cilj je ulazak u top 50 parova na svijetu.

Kći poznatog igrača Hajduka i hrvatskog reprezentativca

Podsjetimo, do sada je prelijepa Dalmatinka osvojila 15 turnira iz 30 finala u ITF asocijaciji. Prije toga i višestruka je osvajačica hrvatskih državnih prvenstava u singlu i parovima u svim kategorijama, a bila je u juniorskom europskom top 10.

Pohađa studij marketinga i govori tečno njemački, španjolski i engleski. Na svom profilu na Instagramu ima više od 33.400 pratitelja.

Mariana Dražić Mariana Dražić (Foto: GOL.hr)

Inače, Mariana dolazi iz sportske obitelji, kći je bivšeg istaknutog nogometaša Hajduka Darka Dražića, koji je sudjelovao u ranim danima stvaranja hrvatske reprezentacije.

Upisao je dva nastupa za Hrvatsku: prvi u onoj čuvenoj debitantskoj utakmici hrvatske reprezentacije protiv SAD-a i potom Slovenije. Neki će reći da je Mariana puno toga povukla od oca, koji je osam godina nosio dres Hajduka i bio je jedan od ljubimaca navijača splitskog kluba, a već godinama bavi se i trenerskim poslom. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider