Tenis
SPORTOVI
Tenis
laslo, svaka čast

Nasljednik Novaka Đokovića osvojio prvi turnir karijere, pa sve dirnuo govorom

Laslo Đere osvojio je premijerni turnir u karijeri i pritom skočio za čak 53 mjesta na ATP ljestvici.

Laslo Đere (Screenshot)

Srbijanski tenisač Laslo Đere osvojio je svoj premijerni ATP naslov u karijeri, nakon što je u finalu Rio de Janeira, turnira iz serije 500, slavio protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea rezultatom 6:3, 7:5. Talentirani Đere skočio je za čak 53 mjesta nakon osvajanja turnira, sve do renkinga karijere - 37. mjesta.

Nakon osvajanja prvog ATP turnira u karijeri Đere je održao emotivan govor u kojem je trofej posvetio preminulim roditeljima.

"Ovaj trofej posvećujem svojim roditeljima. Mamu sam izgubio prije sedam godina, tatu prije dva mjeseca. Oni su imali najveći utjecaj na mene i zbog njih sam danas čovjek kakav jesam. Nadam se da me gledaju i da su ponosni na mene", rekao je Đere i zaradio ovacije brazilske publike.

Đere je talentirani srbijanski tenisač kojeg mnogi vide kao nasljednika Novaka Đokovića i barem Top 10 igrača. On je kao junior 2012. godine osvojio prestižni Orange Bowl u SAD-u, nakon što je u finalu slavio protiv Šveđanina Eliasa Ymera, još jedne velike perspektive. Godinu kasnije je igrao i u finalu prestižno Trofeo Bonfiglio turnira u Italiji, gdje ga je porazio Alexander Zverev u tijesna tri seta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider