Tenis
SPORTOVI
Tenis
čestitao argentini

Ostaje izbornik: ''Ivo nije bio na nivou, ali nemamo si što predbaciti''

Željko Krajan najavio je nastavak rada s hrvatskom Davis Cup reprezentacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo jedan set nedostajao je hrvatskim tenisačima da po drugi put u povijesti podignu popularnu ''salataru'', trofej namijenjen pobjednicima Davis Cupa. No, Argentinci su na kraju slavili s 3:2 nakon pobjede Delbonisa protiv Ive Karlovića u petom meču.

"Teško je sad biti pametan, bili smo toliko blizu. Nažalost, treba čestitati Argentincima, svaka čast i Del Potru i Delbonisu koji nikad nije bio u ovakvoj situaciji. Ivo nije bio na nivou, a uz ovakvog Delbonisa nije mogao ništa'', rekao je nakon izgubljenog finala hrvatski izbornik Željko Krajan.

''Ne možemo ništa zamjeriti našim igračima, dali su sve od sebe, i Marin i Ivo, ali jednostavno su Argentinci bili bolji. Definitivno nemamo što predbaciti jedni drugima, naše zajedništvo je bila naša najveća snaga posljednjih godina. Pokazali smo da smo s razlogom najavljivali osvajanje Davis Cup, a za budućnost ne trebamo brinuti, imamo odlične mlade igrače.''

Milimetri su dijelili Hrvatsku od trijumfa.

''To su čari Davis Cupa, događaju se ovakvi preokreti, ali nažalost je ovaj put otišlo na njihovu stranu.''

Povratnik Karlović nije uspio u rodnom gradu doći do druge titule.

''Bolju opciju od Karlovića za peti meč mi nismo imali. On nije igrao najbolji tenis svog života, nije mu bilo lako jer je imao ogromni pritisak. Zahvaljujem mu na tome što se odazvao i što je dao svoj maksimum.''

U 2017. prvi meč dolazi nam Španjolska, ostale li Krajan na izborničkoj klupi?

"Nema razloga da ja ne nastavim biti izbornik. Atmosfera u ekipi je dobra, ali igramo doma i imamo šanse iako će oni doći s najboljim igračima jer ih nije bilo u Svjetskoj skupini."

Jeste li razočarani porazom Hrvatske u finalu Davis Cupa?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider