Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svi su bili zabrinuti

Javila se tenisačica koja je ozbiljnim optužbama uzdrmala Kinu: "Voljela bi da se poštuje njezina privatnost"

Shuai Peng je 2013. godine osvojila Wimbledon u parovima, a godinu dana kasnije i Roland Garros.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih nekoliko dana svi su bili zabrinuti za kinesku tenisaču Shuai Peng koja je početkom ovog mjeseca optužila utjecanog člana Komunističke partije da ju je prisiljavao na spolni odnos, nakon čega je obrisala sve profile sa društvenih mreža i nestala iz javnog života.

Srećom, Peng se nakon trotjedne pauze videopozivom javila predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora, Thomasu Bachu.

Međunarodni olimpijski odbor oglasio se priopćenjem na tu temu u kojem navode da je Bach više od pola sata razgovarao sa kineskom tenisačicom koja se trenutno nalazi u Pekingu.

"Tvrdi da se osjeća dobro i sigurno. Izrazila je želju da se poštuje njezina privatnost, zbog čega većinu vremena provodi sa svojom obitelji i prijateljima. Bez obzira na sve, Peng tvrdi da će i dalje ostati u tenisu kojeg obožava", stoji u priopćenju.

"Laknulo mi je kada sam vidjela da je dobro, ipak smo bili jako zabrinuti za nju. Činila se opuštenom. Ponudila sam joj našu podršku te da se čujemo kada god njoj odgovara, što je svesrdno prihvatila", rekla je Emma Terho.

Podsjetimo, Peng koja je 2013. osvojila Wimbledon u parovima, a godinu dana kasnije i Roland Garros, na društvenim mrežama je napisala da ju je Gaoli Zhang, sada 75-godišnjak, "natjerao na seksualni odnos". Napisala je i da je s njim već nekoliko godina u podređenom odnosu.

Kineski online cenzori brzo su izbrisali objavu s platforme Weibo, uklonili sve inkriminirajuće dokaze o optužbama protiv utjecajnog člana kineske vlade, a Peng nakon toga nije viđena u javnosti niti je išta objavila na društvenim mrežama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider