Tenis
SPORTOVI
Tenis
Novine brane autora

Karikatura Serene Williams izazvala brojne kritike, autoru stižu i prijetnje smrću

Australski karikaturist Mark Knight našao se na udaru javnosti zbog karikature američke tenisačice Serene Williams koja je objavljena u Herald Sunu, a zbog svog rada počeo je dobivati i prijetnje smrću.

Karikatura Serene Williams (Foto: Mark Knight / Herald Sun / AFP) (Foto: Mark Knight / Herald Sun / AFP)

Autor je Serenu prikazao kao punašnu tenisačicu koja skače okolo i razbija reket, dok sudac moli japansku tenisačicu Naomi Osaku da joj pusti meč.

Karikatura je izazvala lavinu komentara, a autor je optužen za seksizam i rasizam. Novine su branile svog autora, a na napade su odgovorili tako što su karikaturu objavili na naslovnici zajedno s drugim karikaturama.

"Welcome to the PC World," stoji na naslovnici Heralda.

“Naglasak je karikature na njezinu sramotnom ponašanju. Serena je velika prvakinja, ali je razočarala svojim ponašanjem, a to su svi vidjeli," stoji u priopćenju Herald Suna.

Oglasio se i autor Mark Knight.

"Svijet je poludio, nemam ništa protiv Serene. Nacrtao sam je onakvu kakva jest, ona je jake građe i ne postoji ništa rasističko u svemu. Samo sam prikazao njezino ponašanje," kazao je Knight koji je preko društvenih mreža počeo dobivati prijetnje smrću.

Podsjetimo, finale tenisačica na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu obilježila je žestoka svađa Serene Williams i suca Carlosa Ramosa, koji ju je opomenuo zbog dogovaranja s trenerom tijekom meča, nakon čega je izbio kaos.

Gotovo pola sata Serena je napadala suca i tražila da joj se ispriča.

''Duguješ mi ispriku, ja nikad nisam varala u svom životu. Nemoj mi se obraćati, ti si lopov'', vrištala je Serena na suca. Kada je razbila reket i za to dobila kazneni bod, potpuno je ''pukla'' te sucu rekla da je lažov i lopov, nakon čega joj je Portugalac sukladno pravilima, nakon upozorenja i kaznenog poena kaznio i oduzimanjem gema, pa je Osaka povela s 5:3.

Serena je potom Ramosa optužila za seksizam, uvjerena da muškom tenisaču takvu kaznu ne bi dao.

Njezino ponašanje podijelilo je svijet. Jedini su na njezinoj strani, dok drugi osuđuju njezino nesportsko ponašanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider