Tenis
SPORTOVI
Tenis
Idemo Marine

Kakav dan za favorite na ATP Montrealu: Gotovo svi ispali, Čiliću se otvara ždrijeb do finala

ATP turnir u Montrealu donio nam je mnoga iznenađenja.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Srijeda je bila vrlo loš dan za najbolje rangirane tenisače na ATP Masters 1000 turniru u Montrealu, gdje su već u prvom nastupu svoj put završili prvi, drugi, treći i peti nositelj, Rusi Medvjedev i Rubljov, Španjolac Alcaraz i Grk Tsitsipas.

Prvo je Amerikanac Tommy Paul svladao ovogodišnjeg umaškog finalistu i četvrtog tenisača svijeta Alex Pereira Čeka ga okršaj s Adesanyom za UFC-ovu titulu: Objavio koliko sada teži i sve zaprepastio divider Carlosa Alcaraza, koji je nakon osvajanja prvog seta poveo sa 4:1 u drugoj dionici te propustio meč-loptu kod vodstva 7:6 u 'tie-breaku'. Paul je na kraju slavio sa 6:7 (4), 7:6 (7), 6:3 i u osmini finala će igrati protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića koji je s uvjerljivih 6:3, 6:2 svladao Rusa Karena Hačanova.

Nakon Alcaraza turnir je završio i za prvog tenisača svijeta te branitelja naslova na kanadskom Mastersu Danila Medvjedeva, koji je također osvojio prvi set u dvoboju protiv Australca Nicka Kyrgiosa. No, finalist ovogodišnjeg Wimbledona i pobjednik prošlotjednog turnira u Washingtonu, nastavio je svoj pobjednički niz preokrenuvši događaje u drugom i trećem setu, u kojem je od 2:2 nanizao četiri gema za pobjedu 6:7 (2), 6:4, 6:2. Pritom valja istaknuti da je Medvjedev imao samo dvije prilike za 'break' i da je Kyrgios obje spasio.

 

U noćnom dijelu programa svoj su put završili treći i peti nositelj, Grk Stefanos Tsitsipas i Rus Andrej Rubljov.

Prošlogodišnjeg polufinalistu Tsitsipasa zaustavio je britanski kvalifikant Jack Draper (ATP - 82.) svladavši petog tenisača svijeta sa 7:5, 7:6 (4). U svom prvom nastupu na kanadskom Mastersu 20-godišnji Draper je stigao do najboljeg rezultata na Masters 1000 turnirima, na kojima je do Montreala imao samo jednu pobjedu iz Miamija ove godine.

Serena Williams Cijeli Toronto sinoć uz Serenu: Oproštaj pun emocija, napustila teren u suzama divider

Stopostotan učinak Britanac u drugom kolu upotpunio je Daniel Evans (ATP - 39.) koji je sa 6:4, 6:4 nadigrao osmog tenisača svijeta i polufinalistu prošlotjednog turnira u Washingtonu Andreja Rubljova.

Svi mečevi osmine finala na rasporedu su u četvrtak i u noći na petak po srednjoeuropskom vremenu. Marin Čilić i Tommy Paul će igrati četvrti meč na terenu Rogers, drugom po veličini u teniskom kompleksu u Montrealu, gdje će program započeti u 12 sati po lokalnom, odnosno 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. Očekivani početak tog dvoboja je oko ponoći po hrvatskom mjerenju vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider