Tenis
SPORTOVI
Tenis
GDJE JE PROBLEM?

Jedan nevjerojatan podatak nam potvrđuje zašto je Kyrgios vjerojatno najosebujniji tenisač ikad

Nick Kyrgios ima negativan omjer tek protiv jednog trenutnog Top 8 igrača.

Nick Kyrgios (Foto: Afp)

27-godišnji Nick Kyrgios svakako je jedan od medijski najspominjanijih tenisača posljednjih godina. Prije svega zbog toga što u medijima ne završava isključivo zbog svojih rezultata, nego zbog svega ostalog, van i unutar terena.

Čovjek je to bez dlake na jeziku, ali isto tako čovjek koji ne odustaje od svoje tvrdoglavosti i kad nominalno nije u pravu. Upravo taj karakter razlog je što do danas nije postigao više.

Tenisač koji je morao napraviti više

Šest osvojenih turnira, svojevremeno 13. mjesto ATP ljestvice i zarada od gotovo deset milijuna dolara izgledaju jako dobro, no puno je onih koji smatraju kako je Nick trebao i morao napraviti više. 

Jedan od njih svakako je i Christophen Clarey, renomirani teniski novinar i autor čija objava na Twitteru nam zapravo jako puno govori o tome kakav igrač može biti Kyrgios kad igra na razini svog talenta i potencijala, a to je najčešće kad protiv sebe ima igrače iz vrha.

Clarey je objavio omjere Kyrgiosa protiv trenutnih Top 8 igrača svijeta, gdje možemo vidjeti zanimljiv podatak. Rafael Nadal jedini je koji protiv Australca ima pozitivan omjer. Protiv Carlosa Alcaraza još Kyrgios nije igrao, Casper Ruud je na 1-1, a preostala petorica su u minusu.

Kyrgios se trenutno nalazi na 65. mjestu ATP ljestvice, a naznake eventualno dobre forme pokazao je otvaranjem sezone na travi, došavši do polufinala turnira u Stuttgartu, gdje je tijesno poražen od Andyja Murraya.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider