Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tenis ovo ne pamti

Pavić i Mektić otišli na prve Igre i odmah osvojili medalju: "Kako to dobro zvuči, svehrvatsko finale..."

Hrvatski teniski parovi sutra će igrati svehrvatsko finale na Olimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se hrvatski teniski par Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivom partijom u četvrtak plasirao u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, to su nekoliko sati kasnije učinili i Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u polufinalu svladali Amerikance Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena sa 6:4, 6:4.

Najbolji par svijeta u seriji je od 14. pobjeda zaredom, a izgubio je samo jedan dvoboj od zadnjih 21.

"Prvi put na Olimpijskim igrama i odmah medalja. Presretni smo jer konstantno ove sezone igramo jako dobro, imamo svega pet poraza. Mislim da smo danas dominirali protiv Amerikanaca, bili smo čvrsti na servisu, nismo im dali nikakve šanse i zasluženo smo prošli u svehrvatsko finale", rekao je Pavić pa još jednom u nevjerici ponovio kako će igrati svehrvatsko finale.

gol expired Pavić i Mektić u hrvatskom finalu, imamo zlatnu i srebrnu olimpijsku medalju: Tenis ovo ne pamti 113 godina! divider

"Kako to dobro zvuči, svehrvatsko. Za ne povjerovati", presretan je bio Mate Pavić.

Tek treći put u povijesti Olimpijskih igara, ali prvi put u više od 100 godina u finalu muških parova igrat će par iz iste zemlje.

"Drago mi je što smo dio toga, naša će imena biti negdje zauvijek zapisana, Olimpijske igre stvarno su predivna uspomena. Sutra će biti lijep dan i svi ćemo uživati u meču. Dva hrvatska para u finalu, to baš nestvarno zvuči", kazao je Mektić.

gol expired Čilić i Dodig oduševili Hrvatsku: "Došli smo s jednim ciljem i ostvarili ga! Hrvatsko finale? Bio bi to praznik sporta" divider

"Mi smo tu da probamo pobijediti, oni su tu da pobijede nas. Ja očekujem težak meč, oni su odigrali nekoliko fenomenalnih mečeva, danas pogotovo, i veselimo se tome", rekao je Mate Pavić pa dodao.

"No najvažnije je da svi skupa uživamo u predivnom danu za Hrvatsku. Nadam se samo da neće umjesto nas prenositi gimnastiku, ipak su četiri Hrvata na terenu", zaključio je Mate.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider