Tenis
SPORTOVI
Tenis
istinska legenda

Doktor Ivo ne staje: S 40 godina prošao u 2. kolo Australian Opena!

Ivo Karlović pobijedio je Kanađanina Pospišila za 2. kolo Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, 124. na ATP ljestvici, plasirao se u utorak u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u prvom kolu sa 7:6, 6:4, 7:5 pobijedio Kanađanina Vaseka Pospišila poslije dva sata igre.

Prvi set donio je izjednačenu igru i otišao je u tie-break u kojem je Karlović bio bolji. U drugom setu hrvatskom je tenisaču bilo dosta da jednom uzme servis suparniku za 6:4, kao i u trećem, kad je to učinio za 7:5.

U meču su obojica tenisača servirala po 14 asova, no Pospišil je napravio sedam dvostrukih pogrešaka i 18 neprisiljenih pogrešaka, a Karlović tri dvostruke i deset neprisiljenih. Hrvatski je tenisač realizirao više poena i na prvom i na drugom servisu (89 posto i 62 posto naprama 81 posto i 62 posto).

gol expired Najbolji igrač Eura u Hrvatskoj tvrdi: ''Nitko ne može pobijediti Norvežane'' divider

Ovo je tek druga pobjeda Karlovića protiv Pospišila, 138. tenisača svijeta, u šest međusobnih ogleda. Na putu do trećeg kola 40-godišnjeg Karlovića čeka deseti nositelj Francuz Gael Monfils, s kojim je igrao šest puta, a pobijedio ga samo dva puta.

Ranije su plasman u drugo kolo ostvarili Marin Čilić i Donna Vekić, a jučer Petra Martić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider