Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo doktore

Ivo Karlović ispisao povijest: Na pragu 40. rođendana osvojio 16. turnir u karijeri!

Ivo Karlović postao je najstariji osvajač ATP Challenger turnira u teniskoj povijesti.

Ivo Karlović s trofejem u Calgaryju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na pragu svog 40. rođendana Ivo Karlović ispisao je novu stranicu ATP povijesti! Postao je najstariji osvajač ATP Challenger turnira u povijesti organizacije, nakon što je u Calgaryju slavio protiv Jordana Thompsona sa 7:6(3), 6:3.

Karlović je u završnici ove sezone krenuo u možda posljednjih juriš prema povratku u Top 100 za početak, a možda i više od toga. Nakon finala u Monterreyju prije dva tjedna, Div sa Šalate sada je otišao korak dalje i nakon drame kroz cijeli tjedan podigao titulu prvaka.

Podsjetimo, Karlović je u tri od pet mečeva u Calgaryju slavio isključivo zahvaljujući tie-breakovima te je isto tako u tri meča slavio s 2:1 u setovima. U finalu je iznenađujuće bio vrlo uvjerljiv i nakon svega 75 minuta slavio protiv 108. igrača svijeta.

Zanimljivo, Karlović je nakon ove pobjede skočio upravo na 108. mjesto ATP ljestvice te je došao nadomak Top 100, koji će mu biti neophodan da bi izbjegao kvalifikacije za Australian Open na startu iduće sezone.

Ivo je kroz turnir u Kanadi ispalio 126 as-servisa i s trona najstarijih osvajača Challenger turnira skinuo Dicka Normana, koji je prije devet godina u Mexico Cityju slavio s 38 godina i jednim mjesecom starosti. Karlović će u veljači napuniti okruglih 40. godina. Ovo mu je ukupno 16. osvojeni turnir u profesionalnoj karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider