Tenis
SPORTOVI
Tenis
ispred legendi

Ivanišević drugi u izboru navijača za ulazak u Kuću slavnih

Glasovanje navijača novost je u procesu izbora za uvrštavanje među teniske besmrtnike, uvedena od ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineska tenisačica i dvostruka osvajačica Grand Slam naslova Na Li pobjednica je glasovanja teniskih zaljubljenika za uvrštenje u Međunarodnu tenisku kuću slavnih (ITHF), a drugi po broju glasova bio je bio wimbledonski pobjednik iz 2001. godine Goran Ivanišević, dok je treća bila Francuskinja Mary Pierce, objavili su iz ITHF-a.

Glasovanje navijača novost je u procesu izbora za uvrštavanje među teniske besmrtnike, uvedena od ove godine. Nakon šestotjednog perioda za glasovanje, u kojem je su sudjelovali teniski fanovi iz više od 130 zemalja, među osmero kandidata najviše glasova dobila je Kineskinja Na Li te će joj na njezin rezultat biti dodana još tri postotna boda.

Goran Ivanišević će dobiti dva postotna boda kao drugoplasirani u ovom izboru, a jedan postotni bod pripada trećeplasiranoj Francuskinji Mary Pierce.

Osim spomenutih troje, za uvrštenje u Kuću slavnih 2019. godine kandidirani su još Rus Jevgenij Kafelnjikov, Austrijanac Thomas Muster, Španjolac Sergi Bruguera, Šveđanin Jonas Bjorkman i Španjolka Conchita Martinez.

Kako bi kandidati bili uvršteni moraju dobiti najmanje 75 posto od prispjelih glasova glasačkog tijela u kojem se nalaze članovi Kuće slavnih, teniski povjesničari i novinari.

Tko će u srpnju 2019. postati novim članovima Međunarodne teniske kuće slavnih bit će obznanjeno 22. siječnja, tijekom Australian Opena.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider