Tenis
SPORTOVI
Tenis
sjajna je

Maestralna Petra Marčinko osvojila naslov u Turskoj: 24. pobjeda u nizu

Petra Marčinko je osvojila drugi naslov u dva tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petra Marčinko nastavlja igrati čudesan tenis. Mlada 16-godišnja Hrvatica osvojila je ITF turnir u Turskoj. U finalu je pobijedila 21-godšnju Talijanku Cocciaretto.

Marčinko je loše otvorila nastup u finalu i izgubila prvi set sa 6:1, ali onda se probudila, skupila je snage za dalje i sa 4:6, 4:6 okrenula meč u svoju korist i osvojila još jedan naslov u mladoj karijeri.

Ovo je Petri drugi ITF naslov u dva tjedna, a u siječnju je postala najbolja juniorska tenisačica današnjice osvojenim naslovom na Australian Openu.

gol expired Ukrajinka u Beogradu skakala s porukom na licu: Postala je viralna divider

Čudo nad čudima

Marčinko sa 16 godina igra nevjerojatan tenis i pobjeđuje po deset godina starije protivnice. Ovo joj je 24. pobjeda u nizu i jednostavno ne može izgubiti meč.

gol expired VIDEO Užasan pad Marca Marqueza, letio je zrakom, doživio je potres mozga divider

Zagrepčanka tek u prosincu puni 17 godina, ali bez problema pobjeđuje puno starije igračice. Ove godine je počela igrati i na seniorskoj razini, a i tu je pokazala nevjerojatan talent.

Nadal i Marčinko

Rafael Nadal je zadnji put izgubio 18. prosinca 2021. protiv Shapovalova, a Marčinko 15. listopada prošle godine. Sjajni Španjolac ima niz od 19 pobjeda u nizu i najbolji je među muškarcima, a Marčinko je s 24 pobjede najuspješnija tenisačica svijeta ove sezone.

Skočila 356 mjesta

Marčinko je trenutno tek 928. na svijetu, ali sjajnim pobjedama je skočila za 356 mjesta na live rankingu i uskoro bi trebala stići potvrda o plasmanu na 572. mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider