Tenis
SPORTOVI
Tenis
gnjusni ispad bivšeg broja 1

Teniska legenda? Ne, najveća teniska sramota svih vremena!

Bivši broj 1 muškog tenisa Ilie Nastase pokazao je gnjusnu stranu svog karaktera za tijekom FED Cup vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilie Nastase, bivši broj 1 svjetskog tenisa, pokazao je svoju primitivnu stranu u susretu FED Cupa između Rumunjske i Velike Britanije. Nastase je u 71. godini izbornik rumunjske ženske reprezentacije, pa čudi što je u tako poznim godinama odlučio baciti veliku mrlju na svoju karijeru.

Nastase je u drugom setu meča između Cirstee i Konte odlučio napasti glavnog suca dvoboja, a potom gošće iz Velike Britanije - izbornicu Anne Keothavong i Johannu Kontu.

"Kurve jedne", urlao je Nastane nekoliko puta prije nego je udaljen na tribine, a potom i izbačen iz sportskog kompleksa.

Konta je odmah izgubila servis, a onda u suzama zatražila prekid meča. To je potrajalo 20-ak minuta, no kada se vratila nanizala je pet gemova i zaostatak od 1:3 u drugom setu okrenula u pobjedu 6:2, 6:3.

To je bila samo kap koja je prelila čašu što se tiče njegovog ponašanja. Ranije tijekom tjedna Nastase je imao rasistički komentar na trudnoću po mnogima najbolje igračice svih vremena - Serene Williams.

"Vidjet ćemo što će ispasti. Čokolada s mlijekom?".

Novinara koji je objavio tu njegovu izjavu Nastase ne dan kasnije napao i rekao mu da je glup, te da ne razumije što je krivo rekao.

Na predstavljanju reprezentacija, kada su izbornici trebali odraditi zajedničko fotografiranje, Nastase je prišao 37 godina mlađoj izbornici i pitao je "Mogu li dobiti broj tvoje sobe?".

Bilo mi je jako neugodno, zapravo, svima je bilo. Niti jedna žena ne bi trebala podnositi takve stvari", komentirala je britanska izbornica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider