Tenis
SPORTOVI
Tenis
uoči Us opena

Kakav vikend za poljski tenis: Hurkacz i Linette stigli do prvih naslova u karijeri!

Poljski tenisači Hubert Hurkacz i Magda Linette upisali su prve trofeje u svojim karijerama.

Magda Linette (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U ponedjeljak počinje posljednji Grand Slam turnir sezone, a uoči njega poljski tenis može biti jako ponosan na svoje predstavnike. Hubert Hurkacz osvojio je svoj prvi ATP naslov u Winston Salemu, dok je Magda Linette došla do svog prvijenca na WTA turniru u Bronxu. 

Hurkacz (ATP - 41.) je osvojio prvi ATP trofej u karijeri svladavši u finalu prvog nositelja Francuza Benoita Pairea (ATP - 30.) sa 6-3, 3-6, 6-3.

Hurkacz je ujedno i prvi poljski tenisač koji je osvojio ATP naslov u pojedinačnoj konkurenciji u posljednjih 37 godina. Prije njega to je uspjelo Wojteku Fibaku 1982. godine na turniru u Chicagu.

"To je jako dugo vrijeme i drago mi je da sam uspio osvojiti ATP naslov. Nadam se da će mi se mnogi drugi uskoro pridružiti, a i da ću ja osvojiti još poneki trofej. Puno mi znači što sam osvojio ovaj turnir", izjavio je 22-godišnji Poljak koji u ovoj sezoni postao 14. tenisačem koji je osvojio premijerni naslov.

Hurkaczu je ovo bilo prvo finale u karijeri, a za 30-godišnjeg Pairea treće u 2019. godini, a osmo u karijeri. Francuz je ostao na tri naslova, od kojih je dva osvojio ove sezone, oba na zemljanoj podlozi u Marrakechu i Lyonu.

Uz 250 bodova, Hurkacz je trijumfom zaradio 96.505 dolara, dok je Paire otišao bogatiji za 150 bodova i 56.000 dolara. Zahvaljujući osvojenim bodovima Hurkacz će na US Openu igrati s najboljim renkingom u karijeri, jer će u ponedjeljak osvanuti na 35. mjestu ATP ljestvice.

Poljak protiv francuskih tenisača u ovoj godini ima učinak 5-1 pa ga može veseliti činjenica da će na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni u 1. kolu igrati protiv Jeremyja Chardyja, dok je Benoitov suparnik Kanađanin Brayden Schnur.

 

ATP Winston-Salem - finale

Hubert Hurkacz (Polj/3) - Benoit Paire (Fra/1) 6-3, 3-6, 6-3

Poljska 27-godišnja tenisačica Magda Linette (WTA - 80.) osvojila je prvi WTA naslov u karijeri svladavši u finalu turnira u njujorškoj četvrti Bronx Talijanku Camilu Giorgi (WTA - 58.) s 5-7, 7-5, 6-4 nakon dva sata i 32 minute.

Linette je do naslova došla nakon što se kroz tri kola kvalifikacija probila do glavnog turnira. 

Camila Giorgi je ostala na dva naslova iz osam finala, iako je vodila 4-2 u odlučujućem setu. No, Poljakinja je nizom od četiri gema osvojila prvi WTA trofej u karijeri za koji je zaradila 280 bodova i 43.000 dolara. Giorgi je ostalo 180 bodova i 21.400 dolara.

Zahvaljujući ovom trijumfu Magda Linette će u ponedjeljak biti na 53. mjestu WTA ljestvice, što joj je najbolji pojedinačni renking u karijeri.

WTA New York - finale

Magda Linette (Polj) - Camila Giorgi (Ita) 5-7, 7-5, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider