Tenis
SPORTOVI
Tenis
sjajna ideja

Prilika iz snova: Hrvatski amateri mogu pokušati izboriti ATP teniski turnir

Prošlogodišnji pobjednik Matija Pecotić drugu je godinu zaredom postao pobjednikom serije turnira Road to Umag, svladavši u finalu Domagoja Bilješka.

Teniski reket (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Serijal Road to Umag u 2023. godini postaje tradicionalna uvertira jedinom hrvatskom ATP turniru - Plava Laguna Croatia Open Umag, a serijal pretkvalifikacijskih turnira i u svom trećem izdanju dat će priliku najboljim hrvatskim tenisačima za dolazak među elitu teniskog svijeta, objavili su organizatori.

Hrvatski tenisači ove će godine svoje nastupe na trećem izdanju Road to Umag započeti turnirom u Splitu (22. - 24. travnja), potom slijede Karlovac (24. - 26. lipnja) i Samobor (1. - 3. srpnja). Četvorica najuspješnijih igrača na serijalu svoju će završnicu igrati na finalnom Mastersu u Umagu, gdje će se boriti za pozivnicu kojom će ostvariti plasman u kvalifikacije turnira ATP Croatia Open. Polufinalni mečevi Mastersa u Umagu odigrat će se u četvrtak 20. srpnja, a finale će biti na rasporedu u petak 21. srpnja kao odlična najava službenog početka turnira.

Atletico Nacional VIDEO Kaotične scene s nogometa: Huligani se tukli s policijom, u bolnici 50 osoba divider

"Ovo će biti još jedna prilika za sve hrvatske igrače da se izbore za igranje na najvišoj profesionalnoj razini. Svima dajemo mogućnost da budu sudionici turnira u Umagu. Zahvaljujem svim klubovima koji sudjeluju u organizaciji, a među njima u ovom trenutku najviše Teniskom klubu Požega, koji je bio s nama prve dvije godine. Također bih poželio dobrodošlicu Teniskom klubu Samobor 1890, koji je novi organizator od ove sezone. Drago mi je da su prethodna izdanja ovog serijala odlično prihvaćena i mislim da se ideja pokazala kao pun pogodak", kazao je direktor ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag Tomislav Poljak.

Prošlogodišnji pobjednik Matija Pecotić drugu je godinu zaredom postao pobjednikom serije turnira Road to Umag, svladavši u finalu Domagoja Bilješka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider