Tenis
SPORTOVI
Tenis
NAPETO JE BILO U BOLOGNI

Hrvatska - Švedska 2:1: Ćorić, Mektić i Pavić za bitnu pobjedu, Argentina nas dijeli od završnice

Braća Ymer itekako su namučili Davis Cup reprezentaciju Hrvatske.

Mate Pavić i Nikola Mektić (Foto: Afp)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u drugom je nastupu unutar skupine A u Bologni savladala Švedsku rezultatom 2:1. Šveđani su poveli nakon poraza Borne Goje, ali Borna Ćorić te naš najbolji par okrenuli su rezultat u hrvatsku korist.

Gojo po drugi put poražen

Prvi su na teren izašli Borna Gojo i Elias Ymer. Kako je Gojo 164., a stariji brat Ymer 119. igrač svijeta, očekivao se neizvjestan meč. No, Ymer je već prije dva dana pobjedom u meču protiv Argentine pokazao kako je došao u puno boljoj formi.

To je i potvrdio, nakon što je prvi set dobio podosta lako, rezultatom 6:2. Gojo je u drugom podigao svoju igru. Kod 3:2 je Šveđaninu oduzeo servis, no odmah ga je izgubio te je sve otišlo do tie breaka, koji je Ymeru pripao rezultatom 7:3, za švedsko vodstvo nakon prvog meča.

Ćorić nas vratio u igru za odlazak u Malagu

Prvi hrvatski reket i 26. igrač svijeta, Borna Ćorić, nakon toga je zaigrao protiv mlađeg i bolje plasiranog Ymera, 24-godišnjeg Mikaela, koji se nalazi na 98. poziciji u svijetu.

I slavio je hrvatski igrač, ali nakon teškog i dramatičnog meča. Ymer je već prekjučer pokazao da neće biti lak zadatak, nakon što je pobjedom protiv Diega Schwarzmana odveo svoju reprezentaciju prema iznenađujućoj pobjedi.

Ćorić je uzeo prvi set rezultatom 6:4, tako što je u prvom gemu odmah oduzeo servis svom protivniku te do kraja seta zadržao svoj. Ipak, u drugom setu je gotovo isto napravio Ymer te se otišlo u posljednji set.

Ćorić je u njemu poveo 3:0, uz oduzimanje servisa i držao je prednost do samog kraja, no više puta se našao u iskušenju. Za pobjedu mu je trebalo čak pet meč lopti, no uspio je i dao priliku Nikoli Mektiću i Mati Paviću da donesu prvu pobjedu u Bologni.

Teško izborena pobjeda protiv ludog tenisa braće Ymer

Njima se suprotstavio bratski par Ymer i bio je to jedan vrlo neobičan, a ujedno i težak meč.

Ymeri su se najboljem paru 2021. godine suprotstavili svojim naprosto ludim stilom tenisa, u kojem pokušava igrači dinamične kratke poene te lopticu udarati što snažnije mogu, čak i kad prilika za to baš i nije najbolja.

Tako se Mektić i Pavić u početku nisu najbolje snašli, što se najbolje potvrdilo nakon što su pri rezultatu 3:2 izgubili servis. Ipak, oporavili su se, vratili taj servis, a onda pri rezultatu 5:5 oduzeli Šveđanima još jedan te potvrdili svojim servisom rezultat 7:5.

U drugom setu novi break došao je u pravo vrijeme, već u drugom servis gemu Šveđana, ali nisu se oni predavali. Pri rezultatu 3:2 za hrvatski par odigran je servis gem Mektića i Pavića koji je trajao preko deset minuta. Nakon što su naši to izvukli, podiglo se samopouzdanje te su pri rezultatu 5:3, na servis braće Ymer, došli do meč lopte, koja je iskorištena odličnim return winnerom Nikole Mektića.

Hrvatska je tako ponovno u dobroj poziciji. Ukoliko Italija sutra izgubi od Argentina, već nas subotnja pobjeda nad "Gauchosima" vodi u Malagu. Ukoliko Talijani slave, onda ćemo morati savladati Argentinu te se nadati da Švedska neće iznenaditi domaćine naše skupine. A vidjeli smo već koliko braća Ymer, unatoč niskom rankingu, mogu biti opasni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX