Tenis
SPORTOVI
Tenis
drugi grand slam naslov

Muguruza osvojila Wimbledon i ostvarila podvig koji još nitko u teniskoj povijesti nije!

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza osvojila je treći Grand Slam turnir sezone i svoj drugi Grand Slam naslov nakon Roland Garrosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Garbine Muguruza osvojila je Wimbledon iz drugog pokušaja, nakon što je prije dvije godine izgubila finale od Serene Williams. Ove je sezone u finalu pobijedila stariju sestru Venus sa 7:5, 6:0 i osvojila svoj drugi Grand Slam naslov.

"Kada sam prije dvije godine izgubila od Serene rekla mi je "jednog ćeš dana osvojiti Wimbledon". Evo me", rekla je nasmijana Španjolka, kojoj se poklonila i 37-godišnja Venus.

"Sigurna sam da ti ova pobjeda puno znači ljepotice. Zaslužila si".

Muguruza je napravila nevjerojatan niz od čak devet uzastopnih gemova. Naime, Venus je u prvom setu, koji je bio vrlo izjednačen, povela s 5:4 i na servisu Španjolke imala dvije vezane set-lopte! Nije to iskoristila i nakon toga je nestala s terena.

Muguruza je nakon toga osvojila devet uzastopnih gemova i oduzela možda i posljednju priliku Venus da osvoji Grand Slam naslov. Bio je to treći Grand Slam finale za Muguruzu i drugi naslov nakon što je lani osvojila Roland Garros.

Venus je pak ostala na pet osvojenih Wimbledona i 10 Grand Slam naslova. Za Venus je ovo je bilo drugo Grand Slam finale ove godine, nakon što je na početku sezone izgubila u finalu Australian Opena od sestre Serene.

Recimo i da je Muguruza postala PRVA tenisačica koja je u finalima Grand Slam turnira slavila i protiv Serene i protiv Venus Williams. Podsjetimo, lani je u finalu Roland Garrosa slavila protiv Serene.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider