Tenis
SPORTOVI
Tenis
KRAJ KARIJERE

Francuski tenisač nedavno je šokirao poljupcem s drugim tenisačem, sad je suspendiran na sedam godina

Maxence Broville, tenisač koji je ne tako davno digao veliku buru nakon poljupca s Fabienom Rebouleom, suspendiran je na sedam godina zbog namještanja mečeva.

Tenis (ilustracija) (Foto: Getty Images)

Malo tko je u svijetu sporta donedavno znao za ime Maxence Broville. Radi se o francuskom tenisaču koji je uglavnom nastupa za klubove te na manjim turnirima, uglavnom iz Challenger ili Futures serije.

No, krajem 2022. godine on je dospio u medije nakon što je na Instagramu objavljen strastveni poljubac njega i kolege, trenutno vrsnog igrača parove, Fabiena Reboula.

Zajedno s kolegom izašao iz ormara! Ili ipak ne?

Iako nikad kasnije nisu potvrdili je li se radilo o zafrkanciju između prijatelja ili o pravom otkrivanju seksualne pripadnost te veze, ova dvojica napravili su pravu buru. Vjerovalo se kako je tenis dobio prvi LGBTQ par aktivnih tenisača, no oni to niti jednom nisu potvrdili.

Sve se malo utišalo, da bi se 25-godišnji Broville sad ponovno našao na stranicama medija, no zbog jednog podosta ružnijeg razloga.

Namještao mečeve 2017. i 2018. godine

On je suspendiran na sedam godina radi namještanja mečeva. Broville, koji nikad nije ostvario bolji plasman na ATP ljestvici od 708. mjesta, optužen je za namještanje mečeva u 2017. i 2018. godini. Izjasnio se kao nevin, no obrana mu nije prošla međunarodna teniska agencija izrekla mu je kaznu koja znači kraj teniske karijere, kakva god ona bila.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider