Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ispad na US Openu

Brutalno izvrijeđao sutkinju i zaradio veliku kaznu: Suspenzija i udarac po džepu

Nakon ispada na US Openu najbolji talijanski tenisač zaradio je veliku kaznu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odbor Grand Slam turnira kaznio je najboljeg talijanskog tenisača Fabija Fogninija sa 96.000 američkih dolara kazne i zabranom nastupa na dva Grand Slam natjecanja od kojih jedan mora biti US Open, zbog ispada i vrijeđanja sutkinje na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, objavio je ITF u srijedu.

Fognini je, između ostaloga, sutkinju nazvao talijanskim uvredljivim izrazom za prostitutku, što su zabilježili mikrofoni oko terena.

Fognini je za spomenuti incident već platio novčanu kaznu od 24.000 dolara tijekom US Opena i bio mu je zabranjen daljnji nastup u New Yorku, a izrečena dodatna kazna djelomično je uvjetnog karaktera. 

Naime, ne bude li Fognini u sljedeće dvije godine na Grand Slam turnirima napravio ponovno neki incident, novčana kazna bit će mu smanjena na 48.000 dolara, a neće izgubiti ni pravo nastupa na dva od četiri najveća turnira u spomenutom razdoblju.

U ITF-ovu priopćenju stoji da je Fognini prihvatio ovu odluku i da se na nju neće žaliti te da je izrazio žaljenje zbog svog neprikladnog ponašanja. Talijan je također izrazio uvjerenje kako će ispuniti sve zahtjeve da mu ne bude aktivirana puna financijska kazna i suspenzija s dva Grand Slam turnira.

Kao je to uobičajeno, sav novac koji je prikupljen zbog kršenja pravilnika o ponašanju na Grand Slam turnirima bit će uplaćen u Razvojni Grand Slam fond.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider