Tenis
SPORTOVI
Tenis
94. naslov u karijeri

Kakva predstava: Federer još jednom očitao lekciju Nadalu i izjednačio se s Lendlom!

Roger Federer bio je u svom najboljem izdanju u 5,9 milijuna dolara vrijednom ATP Masters 1000 turniru u Šangaju, gdje je potpuno razoružao svog velikog suparnika Španjolca Rafaela Nadala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je stigao do šestog naslova u 2017. nakon što je u finalu ATP turnira u Šangaju pobijedio najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 6-4, 6-3. Bio je to Federerov ukupno 94. naslov u karijeri čime se izjednačio na drugom mjestu vječne liste zajedno s Ivanom Lendlom. Ispred njega ostao je još samo Jimmy Connors sa 109 turnira u karijeri.

Teniski klasik u Šangaju trajao je samo 72 minute, Federer je ubilježio 15. pobjedu u međusobnim dvobojima i petu u nizu, a Nadal je ostao na 23 trijumfa (15-23).

Ono što je impresivno je da Federer ima 36 godina i ove sezone je na omjeru 10-1 protiv tenisača iz top 10. Nadala je pobijedio po četvrti put ove sezone i stigao do drugog naslova u Šangaju. Nadal je s današnjim porazom okončao niz od 16 pobjeda koji traje od US Opena.

Iako u međusobnim okršajima ima negativnu statistiku protiv Nadala, Federer je ove godine poduzeo sve kako bi još jednom podsjetio da se radi o najvećem tenisaču svih vremena. U sva tri prethodna meča protiv Nadala ove godine imao je više od 75 posto prvog servisa. A ništa puno drugačije nije bilo ni u Šangaju.

Nadal će ostati prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici, ali Federer je ovom pobjedom smanjio zaostatak i dobio priliku da ga prestigne do kraja godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider