Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravooo!

Fantastična Donna Vekić srušila Sabaljenku, drugu tenisačicu svijeta

Ranije tijekom utorka iz turnira je ispala i druga hrvatska tenisačica Petra Martić, od koje je bolja bila Poljakinja Magdalena Frech.

Donna Vekić (Foto: Afp)

Veliku je pobjedu u drugom kolu WTA 1000 turnira u Dubaiju ostvarila hrvatska tenisačica Donna Vekić, ona je sa 6:7(5), 6:3, 6:0 pobijedila drugu tenisačicu svijeta Arinu Sabaljenku.

Bio je to osmi međusobni dvoboj u karijerama Hrvatice i Bjeloruskinje, a Vekić je samo potvrdila kako joj odgovara igrati protiv ove ugledne suparnice, pobijedila je šesti put.

Prva je do breaka u meču došla Vekić, 31. na svijetu, koja je povela 2:1, ali je potom krenuo niz druge tenisačice na svijetu koja je okrenula u svoje vodstvo 5:3. Vekić se nakon toga uspjela vratiti. Izjednačila je na 5:5, a kod 5:6 spasila je tri vezane set-lopte suparnice.

Sve je to na kraju bilo uzalud jer je hrvatska tenisačica ipak ostala za nijansu iza svoje suparnice u tie-breaku.

Drugi set počeo je breakom Sabaljenke, ali Vekić je tek tada krenula s najboljom igrom u meču. Potpuno je okrenula meč u svoju korist te je od 3:3 do kraja nanizala devet gemova protiv nedavne osvajačice Australian Opena. Sabaljenki je ovo bio prvi meč nakon što je obranila titulu pobjednice na Grand Slam turniru u Melbourneu.

U osmini finala Vekić će igrati protiv Rumunjke Sorane Cirstee, koja je u drugom kolu nadjačala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6:1, 6:4.

Ranije tijekom utorka iz turnira je ispala i druga hrvatska tenisačica Petra Martić, od koje je bolja bila Poljakinja Magdalena Frech sa 6:4, 1:6, 6:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider