Tenis
SPORTOVI
Tenis
lijepo iznenađenje

Bol na Braču pucat će od talenta, ali i ljepote: Stiže seksi svjetska zvijezda, ali Hrvatica je još ljepša

U Bolu na Braču uskoro počinje naš jedini WTA turnir.

Galerija Eugenie Bouchard (Instagram) Eugenie Bouchard (Twitter) Eugenie Bouchard (Twitter) +8 Eugenie Bouchard (Twitter)

Dva tjedna prije početka ovogodišnjeg izdanja WTA Croatia Bol Opena, turnira tenisačica u Bolu na Braču, koji će se igrati od 5. do 10. lipnja, direktor turnira Feliks Lukas najavio je kao najatraktivnije ovogodišnje ime Kanađanku Eugenie Bouchard.

"Na ovom turniru bit će vrhunski tenis jer imamo veteranke poput Sare Errani, Mone Barthel i mlade cure koje su čudo od djeteta, poput Marte Kostjuk koju trenira naš Ivan Ljubičić. Ona je ove godine sa samo 15 godina odigrala 3. kolo Australian Opena, a s nama će biti i jedna velika nada, Sofya Zuck. Dolazi nam sama krema mladih tenisačica današnjice. To su cure koje će se u narednim desetljećima boriti u samom vrhu tenisa. Te će djevojke za koju godinu biti među najboljih 20 kao što je to Aleksandra Krunić koja je prošle godine osvojila Bol, a ove je godine dobila od WTA priznanje za najbolji napredak u karijeri za 50 Top tenisačica svijeta", kazao je Lukas.

Bernarda Pera (Foto: AFP) Bernarda Pera (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Bolu će nastupiti i dvije Hrvatice koje nastupaju za Australiju i SAD. Riječ je o Ajli Tomljanović i Bernardi Peri za koje Lukas vjeruje da mogu ići do kraja. Zadranka Bernarda Pera ove je godine svojim pobjedama u Melbourneu i Madridu skrenula na sebe pažnju javnosti.

Dodao je Lukas kako se nada da će cure koje su dobile pozivnicu za taj turnir, Tena Lukas i Lea Bošković, dati svoju najbolju partiju.

Izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli ukazala je na "peh" s terminom jer djevojke ne mogu obećati sto posto svoj dolazak jer svi žele biti u drugom tjednu Roland Garrosa.

"Uvijek kažem da je za domaće turnire najvažnije imati domaće igračice. Svaki se turnir bazira na domaćim igračicama ili igračima. Ajlu Tomljanović i Bernardu Peru smatram našim curama i drago mi je da su prepoznale ovaj turnir, da su se odazvale i prijavile ga. Isto tako, i ostale djevojke među kojima su i Petra Martić, Tena Lukas te Lea Bošković. Ako to sve uspije i sve budu u Bolu, mislim da će turnir svakako biti uspješan", zaključila je Majoli.

Osamnaestogodišnjoj Zagrepčanki Lei Bošković to će biti prvi WTA turnir u Bolu. Iznimno je sretna što će nastupati, zbog čega je rekla kako će sve dati od sebe.

Kako bi se aktualizirao problem adekvatnog smještaja i skrbi za žene žrtve obiteljskog nasilja, sav prihod od prodanih ulaznica donirat će se sigurnoj kući u Dalmaciji.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider