Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zašto se nije testiralo?

Dramatični događaji u Zadru prijete hrvatskom sportu: "Moglo je proći bez partija, bilo bi bolje"

Hoće li događaji u Zadru utjecati na odvijanje domaćih sportskih događanja, pitali smo državnog tajnika za sport Tomislava Družaka.

Nakon dramatičnih događa na zadarskom te niskom turniru Adria Tour mnogi se pitaju kako je moguće da je došlo do takve situacije, jer dugo se u Hrvatskoj vagalo kako i kada dopustiti početak sportskih treninga i nastavak sezone.

Hoće li događaji u Zadru utjecati na odvijanje domaćih sportskih događanja, pitali smo državnog tajnika za sport Tomislava Družaka.

Bili ste u Zadru, vidjeli ste sve. Tko je uopće bio zadužen za nadzor cijelog turnira i praćenje epidemioloških preporuka?

gol expired Đoković objavio kada će biti poznati rezultati njegova testa na koronavirus divider

„Zadarski turnir je trebao biti jedna divna sportska, promotivna priča za hrvatski sport i državu. U velikoj mjeri on je to i bio. Nositelj organizacije bio je Hrvatski teniski savez, odnosno ljudi koji vode Adria Tour, na čelu s Goranom Ivaniševićem kao direktorom i cijelom ekipom Novaka Đokovića koja je vodila turnir. Organizacija je sa sportsko dijela priče bila na visoko nivou. Onaj drugi dio, gdje su se događali after-partyji, ja nisam bio s time upoznat. Mislim da je moglo bez toga, da bi cijela priča bila puno ljepša da ih nije bilo.“

gol expired Ivanišević objavio rezultate testa i poslao poruku zaraženima divider

Je li organizator bio dužan testirati igrače prije početka turnira?

„S epidemiološke strane to nije bilo obvezno. Međutim, ja bih to proveo, da sam ja organizator. Ja sam čak bio uvjeren da je određeno testiranje bilo provedeno, pogotovo kada se zna iz kojih područja dolazi veliki broj tenisača i pratećeg osoblja. Da se to napravilo, vjerojatno bismo danas imali malo bolju situaciju.“

S obzirom na posljednja događanja, razmišljate li o ograničavanju ili uvođenju novih mjera kada su u pitanju treninzi i sportska događanja?

gol expired NBA velikan koji je prvi prepoznao Draženovu veličinu: Nije se bojao reći – Petro će uspjeti! divider

„Mislim da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Središnji ured za sport, zajedno s Hrvatskim olimpijski odborom i drugim faktorima i čimbenicima, znači nacionalnim savezima, doista si dao truda i da smo napravili precizne i kvalitetne mjere kojima bismo trebali osigurati nastavak svih sportskih događanja. Mislim da bi to bio korak unatrag da se ide prema zatvaranju sportskih događanja. Virus je pokazao da je on tu, da s nama živi, da se moramo naviknuti na njega i da konačno počnemo primjenjivati ove mjere koje su preporučene“, kazao je Družak.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ostala su 23. veličanstvena u finalu Golmanije! ⚽🤝

U veliko finale kvalificirala su se ukupno 23 natjecatelja. Svi natjecatelji iznad 20. mjesta ušli su u finale, zaključno s igračem „Snuzli99“, koji ima 62 osvojena boda. Ukupno će u finalu biti 23 natjecatelja jer pojedini igrači dijele mjesta u TOP 20. ✅

Više na linku u storyju i na našem portalu. 📲
Osim što je posljednji igrač dana (Dan 31.), Olmić je po vašem izboru i IGRAČ TURNIRA s ukupno 19 osvojenih bodova! ⚽✅🏆🥇

Njemu za leđa pušu 🥈Nico Williams sa 16 i 🥉Cody Gakpo s 14 bodova. 👏

Hvala našim čitateljima na glasanju. Ovo je vaš prvak Europe! 🤝
Trenuci koji su presudili u Berlinu! ⚽✅

Bravo Mikel i DANI!
Engleski izbornik ima nos za zamjene! ✅