Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prekinut pobjednički niz

Drama na meču hrvatske senzacije: Protivnica dobacila ocu Petre Marčinko da zašuti

Petra Marčinko je poražena u 2. kolu ITF turnira od Dalme Galfi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Serija pobjeda mlade hrvatske tenisačice Petre Marčinko, koja će za pet dana napuniti 17 godina, stala je na brojci 25, bolja od nje je u susretu 2. kola ITF turnira u portugalskom Oeirasu bila Mađarica Dalma Galfi sa 6-0, 4-6, 6-4.

Protiv 23-godišnje Galfi, trenutačno 97. igračice svijeta, Marčinko je bila nadomak svoje prve pobjede protiv neke igračice koja se nalazi u prvih 100 na WTA ljestvici.

Prekinut pobjednički niz Petre Marčinko

Nakon što je za 20 minuta izgubila prvi set sa 0-6, Marčinko je dobila drugi ostvarivši "break" kod rezultata 4-4, a imala je i "break" prednosti u trećem setu do vodstva 4-3.

Nažalost, iskusnija Mađarica je osvojila posljednja tri gema, od toga dva na servis Marčinko te zaustavila seriju mlade Zagrepčanke koja je trajala još od listopada prošle godine.

U tom je razdoblju Marčinko ostvarila 14 trijumfa u juniorskoj konkurenciji, pri čemu je osvojila titule na Orange Bowlu i Australian Openu, te još 11 u seniorskoj konkurenciji.

Drama tijekom meča

Tijekom meča je došlo do sukoba između oca Petre Marčinko i mađarske tenisačice zbog jedne sudačke odluke.

"Jesi li ponosna na sebe? Njoj je 16, a ti je varaš", dobacio je otac hrvatske tenisačice, a Galfi mu nije ostala dužna:

"Zašuti, ovo više nisu juniori".

Sljedećeg tjedna Marčinko će biti u sastavu hrvatske reprezentacije koja će nastupiti u kvalifikacijama Billie Jean King Cupa u Antalyji.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider