Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Ruši Nadala

Đokoviću finale Pariza i rekordni, sedmi završni 'broj 1'

Novak Đoković je sedmi put osigurao završni 'broj 1' na kraju godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i drugi na ATP ljestvici Danil Medvjedev igrat će za naslov pobjednika dvoranskog turnira Masters 1000 serije u Parizu, nakon što je u subotu srpski igrač svladao Poljaka Huberta Hurkacza sa 3-6, 6-0, 7-6 (5), a Rus sa 6-2, 6-2 nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva. 

Ulaskom u svoje sedmo finale u Bercyju Đoković je osigurao ostanak na čelnom mjestu ATP ljestvice sve do kraja ove godine i time postao rekorder, prvi tenisač koji je sedam sezona uspio zavšiti kao 'broj 1'. Do sada je taj rekord dijelio s Amerikancem Peteom Samprasom koji je šest godina zaredom (1993. - 1998.) završavao sezone kao najbolji na svijetu.

"Ponosan sam i iznimno sretan. To je bio jedan od glavnih ciljeva i uvijek je tako, jer svake godine pokušavam završiti kao broj 1. Napraviti to po sedmi put i prestići mog idola iz djetinjstva, to je nevjerojatno. Zahvalan sam i blažen što sam se našao u ovoj poziciji", izjavio je Đoković nakon pobjede nad Hurkaczom.

U nedjelju će pokušati doći do još jednog rekorda, 37. naslova na Mastersima, čime bi za jedan trofej prestigao Rafaela Nadala s kojim sada dijeli rekord.

S druge strane će biti Danil Medvjedev, tenisač koji ga je prije dva mjeseca u New Yorku zaustavio na jednu pobjedu od kalendarskog Grand Slama. Medvjedev u Parizu brani naslov, a Đoković će pokušati po šesti put trijumfirati u Bercyju i uzvratiti Rusu za poraz u finalu US Opena.

Rus je uvjerljivom pobjedom protiv aktualnog olimpijskog pobjednika Alexandera Zvereva pokazao da je i dalje u sjajnoj formi.

ATP Pariz - polufinale:

Novak Đoković (Srb/1) - Hubert Hurkacz (Polj/7) 3-6, 6-0, 7-6 (5)

Danil Medvjedev (Rus/2) - Alexander Zverev (Njem/4) 6-2, 6-2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider