Tenis
SPORTOVI
Tenis
i samo jedna tenisačica

Đoković sprema milijunske tužbe, uz njega samo još jedan od prvih 100 tenisača nije cijepljen

Novak Đoković navodno priprema tužbu u kojoj će tražiti astronomsku odštetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su ga izbacili iz zemlje samo dan uoči početka Australian Opena, na kojem je htio doći do svojeg desetog naslova na tom turniru i tako prestići Federera i Nadala na vječnoj ljestvici, Novak Đoković mogao bi dobro naplatiti potez Australaca.

Kako tvrdi notorni britanski tabloid The Sun, prvi tenisač svijeta priprema tužbu kojom želi naplatiti ne samo duševne boli već i financijski gubitak. Navodeći kao izvor Edoarda Artaldija, Novakova agenta, Sun tvrdi kako će tenisač tražiti odštetu od šest milijuna australskih dolara, što je nešto manje od četiri milijuna eura.

Tužba će se zasnovati na sramotnom tretmanu i boravku u imigracijskom hotelu Park, u kojem su, prema tvrdnji Đokovićeve obitelji, bili nehumani uvjeti.

Također, tužba bi navodno obuhvaćala i potencijalni gubitak od glavne nagrade za osvajanje Australian Opena.

gol expired Đoković napokon saznao zašto je sud presudio protiv njega: Vize ga je stajalo vlastito priznanje divider

Vidjet ćemo hoće li se Novak upustiti tako u još jednu pravnu bitku s australskom državom. Prvu je izgubio i morao je platiti pola milijuna tamošnjih dolara sudskih troškova.

Đoković je najavio kako će govoriti nakon što završi Australian Open kako ne bi skretao pažnju na sebe dok traje turnir. Prema njegovu stavu ćemo znati hoće li krenuti u osvetnički pohod na Australiju, što možda ne bi bilo pametno ako želi opet igrati na Australian Openu.

Podsjetimo, Đoković je, osim deportacije, zaradio i trogodišnju zabranu povratka u tu zemlju. No ministar imigracija, koji je takvu odluku i donio, tvrdi kako postoje mehanizmi da se trogodišnja zabrana ukine.

Recimo i kako je britanski Telegraph objavio da u prvih 100 tenisača nisu cijepljeni tek Novak Đoković i Amerikanac Tennys Sandgren, koji nije ni pokušavao doći u Australiju. Kod tenisačica nije cijepljena tek jedna jedina u prvih 100, ali njezino ime nije poznato.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider