Tenis
SPORTOVI
Tenis
''Nema više licemjerja''

Đoković priznao: Iskoristio novo kontroverzno pravilo kako bi pobijedio u finalu

Novak Đoković osvojio je 22. Grand Slam titulu u karijeri.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Nakon što je prošle godine čak bio deportiran, Novak Đoković vratio se u Australiju i osvojio svoj 10. Australian Open, čime se s čak 22 osvojena Grand Slam naslova izjednačio na vječnoj ljestvici s Rafaelom Nadalom.

Đoković je bio nervozan tijekom turnira iako je uništavao svoje protivnike. Čak je izjavio kako mu je ovo najveći uspjeh u karijeri, a suze nakon pobjede nad Grkom Stefanosom Tsitsipasom potvrdile su pravi vulkan emocija koji je rastao tijekom turnira.

Đoković je nakon meča priznao kako mu je jako pomogla komunikacija s trenerom Goranom Ivaniševićem tijekom meča. To donedavno nije bilo dopušteno, ali tzv. coaching na kraju ipak je dopušten u tenisu.

''Tražio sam savjete i vodstvo jer se nisam osjećao ugodno u meču'', priznao je Đoković nakon pitanja o stalnoj komunikaciji s Goranom.
Patrick Mouratoglou, bivši trener Serene Williams koji je bio upleten u skandal s coachingom 2018. godine, pozdravio je ATP-ovo ukidanje zabrane.

''Nema više licemjerja'', prenosi Fox Sports njegove riječi.

Treneri su i dosad na određene načine komunicirali sa svojim igračima i igračicama. Takve su dosad zvali varalicama, ali ATP je odlučio jednostavno legalizirati nešto što većina radi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider