Tenis
SPORTOVI
Tenis
Đoković iskreno

Nole otkrio zašto neće igrati za broncu u mješovitim parovima i hoće li se vratiti do US Opena

Novak Đoković otkazao je nastup s kolegicom Ninom Stojanović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je bio u lovu na "Zlatni Grand Slam", na Olimpijskim igrama u Tokiju je ostao bez odličja porazima od Alexandera Zvereva u polufinalu i od Španjolca Pabla Carreno-Buste u meču za broncu, nakon kojeg je odustao i od meča za bronačnu medalju u konkurenciji mješovitih parova u kojoj je igrao s Ninom Stojanović.

Nakon poraza od Carreno-Buste, koji je slavio sa 6-4, 6-7 (6), 6-3, Đoković je službeno odustao od nastupa u mješovitim parovima zbog ozljede lijevog ramena i tako je ostao sa samo jednom brončanom olimpijskom medaljom u kolekciji, koju je osvojio 2008. u Pekingu.

Nije u pitanju ozljeda, nego više njih

"Žao mi je što nisam osvojio odličje za svoju zemlju. Propustio sam prilike, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i u parovima. Nisam ispunio očekivanja ni jučer, ni danas, razina mog tenisa je pala, zbog mentalnog i fizičkom zamora", izjavio je Novak Đoković.

gol expired Đoković iznevjerio kolegicu: Otkazao joj meč za broncu, Srbija ostala bez prilike za medalju divider

"Nije u pitanju ozljeda, nego više njih, Žao mi je zbog Nine što nisam izašao na teren. Igrao sam pod lijekovima, pod nenormalnim bolovima, bio sam potpuno iscrpljen, tijelo mi je otkazalo," objasnio je zašto otkazuje meč za broncu u mješovitim parovima pa nastavio:

"Uopće ne žalim što sam došao na Olimpijske igre. Ne vjerujem u slučajnosti u životu, se se događa s razlogom. Imao sam razočaravajućih poraza i na olimpijskim igrama i na velikim turnirima u svojoj karijeri, a znam da su me ti porazi obično činili snažnijim, u svakom pogledu. Znam da ću se vratiti.

Probat će zaigrati na igrama

"Tijelo mi više nije kao kad sam imao 25, ali nastojat ću zaigrati i na Olimpijskim igrama u Parizu, borit ću se za moju zemlju. Žao mi je što sam razočarao mnoge navijače, ali to je sport", dodao je Đoković koji će na US Openu pokušati postati tek treći tenisač u povijesti, a drugi u Open eri koji će u istoj godini osvojiti sva četiri Grand Slam turnira, a istovremeno i postati najtrofejnijim s 21 pojedinačnim Grand Slam naslovom.

gol expired Najbolji svjetski tenisač poražen u meču za broncu: Španjolac slavi pobjedu karijere! divider

"Triput sam gubio u polufinalu Igara, imam samo tu broncu, ali veliki turniri i olimpijske igre su ono što me motivira da nastavim."

"Dao sam sve od sebe, štogod da mi je ostalo u spremniku, što i nije bilo tako mnogo. Osjetio sam to na terenu. Nadam se da fizički neću posljedice osjećati na US Openu", poručio je Đoković.

gol expired Užasno ponašanje Đokovića: Bacio reket na tribine, skoro ozlijedio ljude pa razbio drugi od mrežu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider