Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Mamba forever"

VIDEO Đoković ludo slavio sa slavnim glumcem i poručio: "Da nisam iz Srbije, davno biste me digli u nebesa"

Novak Đoković bučno je proslavio osvajanje 24. Grand Slam naslova u karijeri.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Novak Đoković svladao je ruskog tenisača Daniila Medvedeva sa 6-3, 7-6 (5), 6-3 u finalu US Opena i tako se po broju pojedinačnih Grand Slam trofeja izjednačio s Australkom Margaret Court. Ovo mu je 24. Grand Slam naslov prvaka.

Đoković je u svom desetom finalu u New Yorku stigao do četvrtog trofeja (2011., 2015., 2018., 2023.) i postao najstariji pobjednik posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni u Open eri (od 1969.), nadmašivši Australca Kena Rosewalla koji je 1970. osvojio naslov s 35 godina.

Novak Đoković i Goran Ivanišević Ivanišević: "Ne znam što je Đokoviću u glavi. Sad mogu dati otkaz, moram na operaciju" divider

Srpski je tenisač tako na najbolji način obilježio povratak na vrh pojedinačne ATP ljestvice, s kojeg je izgurao Španjolca Carlosa Alcaraza.

Đoković je na otvorenoj sceni bučno proslavio pobjedu sa svojim timom i obitelji, a s njima je slavio i slavni holivudski glumac Matthew McConaughey.

Video pogledajte OVDJE

Nakon što je podijelio svoju radost sa svima u svojoj loži, Đoković se ponovno spustio na teren i za dodjelu trofeja odjenuo majicu s brojem 24 na leđima i s natpisom "Mamba forever" s prednje strane, kao posvetu tragično preminulom košarkaškom velikanu Kobeju Bryantu.

"Sigurno ću nastaviti igrati tenis. Osjećam se dobro i imam potporu tima i obitelji. Još uvijek igram na visokoj razini i osvajam najveće turnire tako da neću napustiti tenis dok je tako. Možda za jedno 23-24 godine, a do tada ćete me viđati još malo", našalio se Đoković u izjavi nakon finala i kazao da nema zacrtani cilj koliko bi Grand Slam turnira mogao još osvojiti, nego da će igrati dok mu ide dobro pa će vidjeti s koliko će najvećih turnira završiti impresivnu karijeru.

Arina Sabaljenka i Coco Gauff Procurila snimka iz svlačionice koja je podigla prašinu: Finalistica US Opena podivljala, krišom snimljena divider

Na pitanje tko je najveći tenisač svih vremena, Đoković je odgovorio:

"To ću ostaviti drugima da procjenjuju. Međutim, u jedno sam siguran, a to je: da nisam iz Srbije, davno bih bio dignut u nebesa, posebno u zapadnom svijetu. No to je dio moje karijere i puta koji sam prošao. Ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu. Zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite". Đoković je osvajanjem US Opena zaradio tri milijuna dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider