Tenis
SPORTOVI
Tenis
otvoren put do finala

Đoković lako do polufinala US Opena: Tamo ga čeka mladi Amerikanac

Đoković u polufinalu čeka još jednog domaćeg predstavnika, 20-godišnjeg Bena Sheltona.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Novak Đoković je pobijedio američkog tenisača Taylora Fritza (ATP - 9.) sa 6-1, 6-4, 6-4 i po 13. put na US Openu stigao do polufinala, a po 47. put na Grand Slam turnirima, čime je nadmašio dosadašnjeg rekordera Rogera Federera.

Bio je to osmi dvoboj 36-godišnjeg srpskog tenisača i 25-godišnjeg Amerikanca, a Fritz je i dalje bez pobjede te je ostao na dva seta osvojena u njihovom dvoboju u 3. kolu Australian Opena 2021.

Fritz je loše započeo meč i dok je počeo igrati na potrebnoj razini za ozbiljnije suprotstavljanje najuspješnijem tenisaču svih vremena, Đoković je već imao u džepu lako osvojen prvi set te prednost "breaka" u drugom. Amerikanac je na kraju skupo platio neiskorištene prilike za oduzimanje servisa

Đokoviću koji je spasio 10 od 12 "break-lopti" s kojima je bio suočen, od toga 5 od 6 u trećem setu.

Đoković protiv mladog Amerikanca u polufinalu

Đoković u polufinalu čeka još jednog domaćeg predstavnika, 20-godišnjeg Bena Sheltona (ATP - 47.).

Dvaedesetogodišnji Shelton (ATP-47.) je za plasman u svoje prvo polufinale nekog Grand slam turnira pobijedio sunarodnjaka, desetog tenisača svijeta, Francesa Tiafoea sa 6-2, 3-6, 7-6 (9 /7), 6-2.

Deseta tenisačica svijeta Karolina Muchova kvalificirala se u svoje prvo polufinale na US Openu izbacivši Rumunjku Soranu Cirstea (WTA-30.) sa 6-0, 6-3.

Ova 27-godišnja Čehinja će u četvrtak protiv šeste tenisačice svijeta pokušati stići do svog drugog finala na Grand Slamu ove godine nakon Roland-Garrosa. Muchova do ove godine nije prošla osminu finala u Flushing Meadowsu.

Druge četvrtfinalne parove čine Danil Medvjedev i Andrej Rubljov te Alexander Zverev i Carlos Alcaraz u muškoj konkurenciji, a Aryna Sabalenka i Quinwen Zheng te Marketa Vondrouseva i Madison Keys u ženskoj konkurenciji.

US Open

četvrtfinale (tenisači):
Ben Shelton (SAD) - Frances Tiafoe (SAD/N.10) 6-2, 3-6, 7-6 (9/7), 6-2
Novak Đoković (Srb/N.2) - Taylor Fritz (SAD/N.9) 6-1, 6-4, 6-4

četvrtfinale (tenisačice):
Cori Gauff (SAD/N.6) - Jelena Ostapenko (Lat/N.20) 6-0, 6-2
Karolína Muchová (Češ/N.10) - Sorana Cirstea (Rum/N.30) 6-0, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider