Tenis
SPORTOVI
Tenis
OZLJEDA JE PRESUDILA

Đoković je u finalu: Alcaraz proigrao fenomenalno, uzeo drugi set pa se ozlijedio

Po sedmi put u karijeri Novak Đoković zaigrat će u finalu Grand slam turnira koji je najmanje puta osvojio.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Novak Đoković došao je na korak od svoje 23. Grand slam titule te treće u Parizu na Roland Garrosu, gdje će po sedmi put zaigrati u finalu.

Đoković je u polufinalu savladao prvog igrača svijeta, Carlosa Alcaraza, rezultatom 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1, no meč je presudila ozljeda Španjolca početkom trećeg seta.

Ozljeda Alcaraza presudila do tada neizvjestan dvoboj

Alcaraz je nakon trećeg seta napustio teren, da bi se vratio, ponovno zaigrao odlično, napao Đokovićev servis u prvom gemu, no očito je ozljeda ostavila traga, tako da je izgubio pet gemova u nizu. Uzeo je svoj pri rezultatu 0:5, no to je bilo sve. 

Prvi set presudio je break u četvrtom gemu, nakon kojeg se Alcaraz nije uspio vratiti, iako je imao break priliku u gemu unutar kojeg je Đoković servirao za set.

U drugom setu je Alcaraz proigrao puno bolje, što mu se isplatilo u osmom gemu, kad je došao do breaka i prednosti 5:3. Ipak, Đoković odmah uzvraća i dolazi do 4:4, a onda i do 5:5. Alcaraz je siguran na svom servisu, nakon kojeg dolazi do 6:5 te odigrava najbolji gem u meču. Iskoristio je treću set loptu i bez izgubljenog poena uzeo set.

Trenutak neopreznosti 

Ključni trenutak dogodio se u trećem setu pri vodstvu 1:0 za Alcaraza. Pri jednom udarcu krivo je stao i odmah prošepao. Nastavio je, ali vrlo brzo se vidjelo da ne može. Izgubio je servis tako da je predao gem, da bi mogao dobiti liječničku asistenciju.

Španjolcu to nažalost nije pomoglo te je izgubio preostala četiri gema ovog seta, nakon čega je otišao u svlačionicu.

Iznenađujuće, vratio se te odmah napao Đokovićev servis gem. Imao je break loptu, no Srbin se obranio i osvojio svoj servis. Ipak, ozljeda je bila jača od Alcarazove volje pa je Đoković iskoristio njegove probleme s kretanjem i uvjerljivo na kraju došao do pobjede.

U finalu će igrati protiv pobjednika meča između Caspera Ruuda i Alexandra Zvereva.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider