Tenis
SPORTOVI
Tenis
doručak šampiona

Đoković je godinu i pol bio na rigoroznoj dijeti: Nije jeo po 16 sati dnevno, a dan je započinjao pićem od samo 40 centi

Novak Đoković godinu dana bio je na autofagijskoj dijeti.

Novak Đoković (Foto: Profimedia)

Srpski tenisač Novak Đoković, smatraju mnogi, jedan je od najboljih u povijesti bijelog sporta, a svojedobno je otkrio kako je godinu i pol dana držao rigoroznu dijetu.

Postio je po 16 sati dnevno, u tom vremenskom razdoblju pio bi samo vodu, a zatim bi u osam sati nagurao cijeli svoj kalorijski unos u organizam.

U 24 sata 16 sati ne jede pa u osam sati nagura sve obroke

Ta se dijeta zove autofagija, a cilj joj je očistiti tijelo. Pripisuju joj se brojni zdravstveni benefiti, ali nije za svakoga. Novak je u vrijeme dok je bio na njoj postao njezin svojevrsni globalni ambasador jer je bio među najistaknutijim javnim ličnostima koje su jele prema tim uputama.

"Popularan je taj tip posta 16-8, ne jedeš 16 sati pa jedeš osam. Zbog toga sam imao više energije preko dana i manje energetskih padova", pričao je svojedobno Đoković.

Dan započne mlakom vodom i limunom

Otkrio je i kako izgleda njegova prehrana, a namirnica koju jede rano ujutro košta samo 40-ak centi.

"Dan započnem s mlakom vodom i limunom, to se koristi za detoksikaciju tijela. Zatim natašte popijem sok od celera, slijedi pauza, a poslije pauze popijem zeleni smoothie s mnogim prehrambenim dodacima."

"Općenito jedem puno voća. U prvom dijelu dana pojedem salatu, koja zavara tijelo, ali mi ne oduzima previše energije. Tad mi je ona najpotrebnija jer se najviše potrošim na treningu. Moja prehrana uključuje kvinoju, krumpir i rižu", otkrio je.

Donna Vekić Servis izdao Donnu: Vekić treći put u karijeri izgubila od Kazahstanke divider

Miljan Vukovljak VIDEO Kapetan Vojvodine zabio nikad viđen gol u rukometu: Potpuno zbunio golmana i šokirao dvoranu u Našicama divider

Jürgen Klopp Jürgen Klopp od 1. siječnja ima novi posao: Već je potpisao ugovor i u njega ugradio posebnu klauzulu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakav throwback... ⚽️✅️🇭🇷

📸: Igor Kralj/PIXSELL
Op, op... 🤔
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX