Tenis
SPORTOVI
Tenis
jedva čekamo meč

Đoković doživio prvi poraz, može li ga Federer do kraja dotući na kraju sezone?

U četvrtak Đoković i Federer igraju za polufinale ATP Finalsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijanac Dominic Thiem (ATP - 5.) svladao je drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5) u dvoboju 2. kola skupine "Borg" te na taj način osigurao prvo mjesto i plasman u polufinale i istovremeno pretvorio meč 3. kola Federer  Đoković u dvoboj za drugo mjesto.

Bio je to deseti dvoboj Đokovića i Thiema te četvrta pobjeda 26-godišnjeg Austrijanca, koji je slavio u četiri od posljednjih pet njihovih obračuna. No ova pobjeda za Thiema ima dodatnu težinu jer je sve dosadašnje trijumfe protiv srpskog tenisača ostvario na zemljanoj podlozi.

Thiem je u trećem setu dvaput imao break viška, kod 6:5 servirao za meč, ali do meč-lopte nije stigao. U dramatičnom, odlučujućem tie-breaku Đoković je vodio 4:1, ali je Austrijanac nanizao pet poena i na prvu meč-loptu za milimetar promašio prvi servis koji bi mu donio pobjedu.

Đoković je osvojio taj poen, ali ga je u sljedećem Thiem natjerao na pogrešku te nakon dva sata i 47 minuta borbe došao do pobjede kojom je osigurao plasman u polufinale bez obzira na to kako će završiti njegov posljednji nastup u skupini protiv Talijana Mattea Berrettinija, kojega je u utorak porazio Roger Federer sa 7:6 (2), 6:3.

Šesterostruki pobjednik ATP Finala, 38-godišnji Švicarac, u četvrtak će protiv peterostrukog osvajača završnog turnira Novaka Đokovića igrati meč za drugo mjesto u skupini "Borg" i plasman u polufinale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider