Tenis
SPORTOVI
Tenis
DOLAZI ODMORAN

Đoković dobio protivnika u finalu nakon ekspresnog razbijanja u tri seta

Casper Ruud u nedjelju će pokušati spriječiti Novaka Đokovića u osvajanju trećeg Roland Garrosa.

Casper Ruud (Foto: Afp)

Četvrti tenisač svijeta, Norvežanin Casper Ruud, kvalificirao se u svoje drugo finale zaredom na Roland Garrosu, pobijedivši u polufinalu 27. igrača svijeta, Nijemca Alexandera Zvereva rezultatom 6-3, 6-4, 6-0.

 

U nedjeljnom finalu Ruud će se sučeliti Srbinu Novaku Đokoviću, koji će nastojati postati prvi čovjek koji je osvojio 23 Grand Slam naslova. Đoković (36) je sa 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 svladao prvog igrača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza, koji je imao problema s grčevima u zadnja dva seta.

Norvežanin nevjerojatno dominantan

U drugom polufinalnom dvoboju Ruud je u tri seta dominirao protiv visokog Nijemca i savladao ga nakon dva sata i devet minuta igre. Skandinavac od samog je početka držao sve konce igre u svojim rukama, a u posljednjem je setu podario "bicikl" blijedom Zverevu.

Ruud je u prvom kolu pobijedio Šveđanina Eliasa Ymera, u drugom kolu Talijana Giulija Zeppierija, u trećem Kineza Zhanga Zhizhena, u osmini finala Čileanca Nicolasa Jarryja, a u četvrtfinalu Danca Holgera Runea.

Norvežanin se tako po treći puta plasirao u grand-slam finale, a drugi put zaredom će igrati veliko finale Roland Garrosa.

Ruud je lani u finalu Pariza poražen od Rafe Nadala, a sada će igrati protiv Đokovića, koji ga je svladao u sva četiri međusobna sraza. Još gora stvar po Ruuda jest ta što u ta četiri ogleda nije dobio ni set.

Đoković je, inače, postao prvi tenisač po broju nastupa u finalima Grand Slam turnira, a u nedjelju će nastupiti po 34. put.

U prošlosti samo Amerikanka Chris Evert ima 34 grand-slam finala, Serena Williams ima 33, a Martina Navratilova 32 finalna nastupa. Švicarac Roger Federer i Njemica Steffi Graf igrali su po 31 finale, dok je Španjolac Rafael Nadal 30 puta nastupio u finalima turnira najviše razine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider