Tenis
SPORTOVI
Tenis
ON MU JE UZOR

Đoković do kraja otkrio karte na užas Federera i Nadala, ali i novih zvijezda

Novak Đoković ne misli tako skoro stati s teniskom karijerom.

Tom Brady i Jelena Đoković (Foto: Afp)

''Ne vidim sebe u mirovini u skorije vrijeme'', izjavio je najbolji svjetski tenisač Novak Đoković uoči ekshibicijskog meča u Rijadu protiv Španjolca Carlosa Alcaraza koji će uslijediti tijekom srijede.

Time Đoković službeno otvara svoju 22. profesionalnu sezonu u karijeri te se nada kako će ona biti nalik prošloj u kojoj je osvojio tri Grand Slam titule. Najbolji je bio na Australian Openu, Roland Garrosu i US Openu, a jedino je poražen u finalu Wimbledona i to baš od Alcaraza u sjajnom meču.

''Jedna od najboljih godina u mojoj karijeri bila je 2023. godina. I zato ne vidim nikakvog razloga stati u skorije vrijeme. Igram vrlo kvalitetan tenis i osjećam se sjajno u svom tijelu'', rekao je Đoković koji je usput naveo da je legendarni igrač američkog nogometa Tom Brady jedan od njegovih putokaza.

Novak Đoković Novak Đoković (Foto: Afp)

''U vrlo dobrim smo odnosima i puno sam naučio od njega. On je igrao profesionalno u NFL ligi debelo u svojim 40-tim godinama. Tko zna, mogao bih i ja tako. On je bio fantastičan šampion, ali i iznimno dugovječan. Puno je radio na sebi kako bi produljio svoj sportski vijek. Ne samo na fizičkom planu, već i na psihičkom. Jednako tako i ja radim na sebi'', rekao je 36-godišnji Đoković kojeg je upravo Brady pratio na nekim od posljednjih Grand Slam nastupa, iz njegove navijačke lože na tribinama.

Brady, po mnogima najbolji quarterback NFL lige svih vremena, u mirovinu je otišao s 45 godina ostavivši iza sebe sedam naslova prvaka, šest puta je SuperBowl osvajao s New Englandom, a jednom s Tampa Bay. Đoković je rekorder u teniskoj povijesti s 24. osvojena Grand Slam naslova.

Đoković je pak rekorder u svijetu tenisa s čak 24 Grand Slam titule te 404 tjedna na vrhu ATP ljestvice. Čini se kako tu nije ni blizu kraj te kako će ipak na žalost navijača Federera i Nadala po svemu biti zapisan kao najveći u povijesti i teško da će ga netko u budućnosti brzo s tog trona skinuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider