Tenis
SPORTOVI
Tenis
pružio odličan otpor

Sjajni Prižmić uzeo set u porazu od Đokovića: Oduševio Kyrgiosa i upisao se u povijest

Dino Prižmić nažalost nije uspio kreirati senzaciju protiv Novaka Đokovića na Australian Openu, ali mu je uzeo set i jedan je od tek šestorice tenisača izvan topa 100 koji su mu uspjeli dobiti set u tie breaku na Grand Slamovima.

Dino Prižmić (Foto: Profimedia)

Hrvatski tenisač Dino Prižmić nažalost nije uspio iznenaditi Novaka Đokovića na njegovu prvom meču na ovogodišnjem Australian Openu. Talentirani Splićanin uspio je osvojiti drugi set srpskom tenisaču, ali ostao je kratak na kraju i poražen je 2:6, 7:6, 3:6 i 6:4.

Međutim, za svoj nastup pobrao je simpatije mnogih neutralnih navijača i uspio se upisati među rijetke sretnike jer je postao tek šesti igrač izvan topa 100 koji je Đokoviću na Grand Slamu uspio uzeti set u tie breaku. Također, ovo je najduži meč koji je Novak Đoković ikad odigrao u 1. kolu Grand Slama jer je trajao četiri sata.

"Prižmić zna igrati", komentirao je na društvenim mrežama Nick Kyrgios nastup mladog Splićanina.

Ravnopravan veći dio meča

Aktualni juniorski pobjednik Roland Garrosa je gotovo tri sata igrao ravnopravan meč protiv najtrofejnijeg tenisača svih vremena natjeravši deseterostrukog pobjednika Australian Opena da već od početnog kola prvog Grand Slam turnira u sezoni bude na vrlo visokoj razini.

Koliko je Dino Prižmić oduševio sve nazočne u Rod Laver Areni moglo se osjetiti i prema ovacijama kojima su ga gledatelji ispratili s terena nakon dvoboja.

Novak Đoković VIDEO Telefonski poziv prekinuo meč Prižmića i Đokovića: Srbin nasmijao komentarom divider

Đoković je relativno lako osvojio prvi set, dvaput oduzevši servis Prižmiću. Splićanin je već sredinom seta prvi put zatražio pomoć fizioterapeuta, zbog problema s kvadricepsom lijeve natkoljenice. No, kako će pokazati ostatak meča, ta ga ozljeda nije spriječila da pokaže koliko je talentiran i potencijalno opasan suparnik svima u nadolazećim godinama.

Prižmić je u četvrtom gemu drugog seta došao do svog prvog 'breaka' u meču za vodstvo 3-1, ali je prednost ispustio odmah u sljedećem gemu. No, vrlo strpljivom igrom nije dopustio Đokoviću da se razmaše i izborio je 'tie-break'. U odlučujućem gemu drugog seta Prižmić je poveo sa 6-2, Đoković je spasio tri set-lopte, ali ne i četvrtu na oduševljenje ljubitelja tenisa koji su navijali za hrvatskog tenisača.

Prižmić nije htio otići

Prvi tenisač svijeta je osvojio prva dva gema trećeg seta i činilo se da je konačno pronašao pobjedničku formulu protiv upornog 18-godišnjeg suparnika. No, dogodio se neočekivan preokret. Prižmić je nanizao tri gema, dvaput oduzevši servis Đokoviću za vodstvo 3-2.

Marin Čilić Čilić napravio 46 neforsiranih pogrešaka, šest puta izgubio servis pa ispao u prvom kolu Australian Opena divider

To kao da je razljutilo prvog tenisača svijeta, koji je iskoristio i djelomično pomanjkanje snage kod Prižmića te je nanizao osam gemova, osvojio treći set i poveo 4-0 u četvrtom.

I kad se činilo da je Đoković slomio otpor svog suparnika, Prižmić je pronašao novu snagu te produžio meč. Vratio je jedan 'break' zaostatka, natjerao Đokovića da kod 5-4 servira za pobjedu, a po putu je spasio i šest meč-lopti.

Noletov najduži meč u 1. kolu na GS turnirima

Da bi pobijedio Prižmića, Đoković je morao odigrati svoj najduži meč u prvom kolu na Grand Slam turnirima.

Prižmiću je za nešto više u ovom meču nedostajala bolja realizacija na drugom servisu (31%), čemu nije pomoglo ni sedam dvostrukih pogrešaka. Đoković je imao nešto više izravnih poena (40-31) u odnosu na hrvatskog tinejdžera, ali je Prižmić napravio manje neiznuđenih pogrešaka (42-49). Srpski tenisač je osam puta oduzeo servis suparniku, a Prižmić je napravio četiri 'breaka'.

Sljedeći suparnik srpskog tenisača na putu prema 25. Grand Slam trofeju bit će bolji iz dvoboja dvojice Australaca, prošlogodišnjeg umaškog pobjednika Alexeija Popyrina i dobitinika pozivnice za glavni turnir Marca Polmansa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider