Tenis
SPORTOVI
Tenis
"cilj je top 5"

Upoznajte veliku nadu hrvatskog tenisa o čijoj karijeri brine legendarni Ivan Ljubičić

Hrvatski tenis mogao bi dobiti novo veliko ime koje će ga proslaviti na najvećim turnirima.

Dino Prižmić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatski 14-godišnji tenisač Dino Prižmić ove je godine ostvario fantastične rezultate na europskoj sceni. Stručnjaci se slažu kako je u pitanju ogroman potencijal, a o njegovoj karijeri brine legendarni Ivan Ljubičić.

U teniskom svijetu njegovo je ime debelo podcrtano. Ovaj Splićanin jedan je od najvećih svjetskih talenata svoje generacije. Ove je godine postao europski viceprvak, te je osvojio Masters osmorice najboljih tenisača Europe u svom godištu i to bez izgubljenog seta.

"Radio sam jako teško za to. I očekivao sam, jer sam stvarno naporno radio i došao je rezultat. Jako sam zadovoljan s time i to mi je potpora da idemo dalje."

A to dalje u Dinovim je planovima vrhunska seniorska karijera, jer ovaj mladić ne skriva velike ambicije.

Mario Mandžukić i Dejan Lovren (Foto: AFP) Inozemni mediji se raspisali o transferima dvojice Hrvata: Mogli bi krenuti u suprotnom smjeru divider

"Da budem Top 5 u svijetu, da osvojim koji Grand Slam i to je to."

Da ima potencijal za velike rezultate još je prije dvije godine prepoznao i Ivan Ljubičić. Naš teniski velikan kao menadžer brine o Prižmićevoj karijeri.

Da se radi o velikom talentu ne skriva ni trener Darko Klaić.

"Mislim da je stvarno što se tiče nekog potencijala sad u ovim mlađim kategorijama stvarno da je vrhunski. Možda čak nisam vidio do 14 godina boljeg igrača."

* Dino, nedavno si se preselio iz Splita u Zagreb, šetnje uz more zamijenile su šetnje uz Bundek, jesi se priviknuo na život u Zagrebu?

"Priviknio sam se. Dosta su bolji treninzi, ovdje je cijeli tim i stvarno je ovdje super. I kondicija i fizioterapeut, to tamo u Splitu baš nisam imao kvalitetno i ovdje je dosta bolje."

gol expired Grad Zagreb i Dinamo postigli dogovor oko izgradnje novog Maksimira divider

Temelji su postavljeni na kultnim Firulama. Mjestu koje je teniskom svijetu dalo četvoricu velikana. Pilića, Franulovića, Ivaniševića i Ančića. Za Prižmića mnogi vjeruju da bi mogao nastaviti blistavi niz.

"To mi je jako drago čuti, jer Ivanišević i Pilić, pogotovo Ivanišević, to su stvarno odlični tenisači. Ivanišević je dosta poznat sa servisom, kako ima odličan servis i jako mi je drago to čuti."

No teniski uzori ipak su mu oni koje je mogao uživo gledati.

"Teniski uzori su mi Roger Federer, Stefanos Tsitsipas i Dominic Thiem. Svaki ima svoj stil i stvarno igraju agresivno, idu na mrežu, a ja volim tu agresivnu igru."

Dino se sad okreće nastupima na juniorskim turnirima. Cilj mu je već 2021. igrati juniorske grand slamove. Strah od par godina starijih protivnika ne postoji.

"Glava je na mečevima odlična. Odluke su hrabre, tako da dosta mečeva dobija na to što jak je u glavi i rezultat nije nešto što ga sputava da izvuče svoj maksimum na meču", otkrio je trener Darko Klaić, na kojeg se nadovezao Dino;

"Kad su teške situacije budem opušten i odigram najbolje što znam, bez greške i uvijek dobijem."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider