Tenis
SPORTOVI
Tenis
NOVA TENISKA ZVIJEZDA

Dino Prižmić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Od sebe očekujem jako puno jer znam da to mogu"

Tjedan dana nakon sjajno odrađenog meča protiv Novaka Đokovića u prvom kolu Australian Opena, Dino Prižmić gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Na prvom ovogodišnjem Grand slam turniru, svijet je upoznao tenisku budućnost koja dolazi iz Hrvatske. Ima 18 godina i zove se Dino Prižmić, a protiv Novaka Đokovića odradio je sjajan meč.

Čak je kod 1:1 u setovima imao break prednosti u trećem, no najbolji igrač svijeta je uspio uzvratiti, a onda i sjajan meč privesti kraj, iako se Prižmić nije predavao i prijetio je doslovno do posljednjeg poena.

Veliki poticaj za budućnost

Tjedan dana kasnije, Dino je došao u studio Dnevnika Nova TV, gdje je odmah progovorio o tome što se dogodilo u tom meču, ali i svemu nakon njega, posebno sjajnim riječima koje mu je Đoković uputio.

"Velika je to stvar za mene i moju budućnost u tenisu. Pogotovo Novakove riječi nakon meča, jako mi puno znače. Takvu dobiti podršku, od takvog sportaša je nevjerojatno. To mi je veliki poticaj, motiv i dokaz da sam na dobrom putu", rekao je Dino, nakon čega je upitan jesu mi razgovorali u svlačionici:

"Nismo razgovorali, ali već na terenu je dosta toga rekao. Bude li u budućnosti prilike, bit će razgovora."

Novak je uvijek dobrodošao

Đoković je čak rekao da bi volio jednog dana na takvom turniru biti u Dininom "boxu", odnosno dijelu tribina gdje se nalaze njegovi treneri, obitelj i prijatelji.

"Sigurno ću ga pozvati, stvarno mi je i to nevjerojatna stvar. Ako se to dogodi, odmah, neka dođe u box i da mi neke savjete koje zna", rekao je uz osmijeh.

Sjajne riječ dobio je i od Pata Casha, koji je rekao da smo gledali budućnost te Nicka Kyrgiosa, koji se prozvao njegovim novim navijačem.

"Iskreno, jako veliki poticaj. Kyrgios je isto nevjerojatan igrač i što mi je drago, poseban je, kao i Novak. Riječi takvih igrača puno znače."

Ambicije iste kao kad je imao 14

Onda mu je puštena izjava koji je za Dnevnik Nove TV dao prije četiri godine, dakle kad je imao 14. Tada je kao svoje ambicije rekao da želi biti Top 5 i osvojiti pokoji Grand slam. Skromno, zar ne? Upitan je onda je li se tu štogod promijenilo?

"Zasad je cilj ući što prije u Top 100 i da probam u budućnosti napraviti što bolje rezultate. Od čega očekujem jako puno, znam da to mogu i mogu tako reći da je ostalo sve isto", potvrdio je Dino.

A što bi u svojoj igri što prije trebao unaprijediti? 

"Ja bih izdvojio igru prema naprijed, to mi nedostaje u ovakvim mečevima kao protiv Novaka, da neke poene lakše završim, da nije potrebno toliko izmjena. Svakako i servis, ali na svemu bih trebao raditi da bude na još većoj razini", zanimljivo je razmišljanje.

Goran Ivanišević je uvijek tu za razgovor

Dino je također jedan od onih koji podosta striktno pazi na prehranu.

"Jako pazim na prehranu jer mislim da je to 60% uspjeha, bitno mi je da moje tijelo i ja osjetimo da mi hrana odgovara. Da osjetim promjene i da mi pomaže na terenu i van njega. Imam prehranu koje se pridržavam i mislim da je to način za biti dobar sportaš."

Upitan je još, kao Splićanin, je li nakon meča u Melbourneu razgovarao sa svojim najpoznatijim teniskim sugrađaninom, Goranom Ivaniševićem.

"Nismo razgovarali nakon meča, ali Goran je uvijek tu. Ako ga je nešto trebam, on je uvijek tu i uvijek će odgovoriti. Ako bude prilike, svakako ćemo razgovarati u budućnosti", s ponosom je rekao novi hrvatski teniski dragulj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider