Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
Serijski brojevi ne odgovaraju

Nijemci angažirali stručnjake i pronašli nove dokaze protiv Đokovića: Njegov pozitivan nalaz zaveden je tek 26. prosinca?

Prema saznanjima njemačkih IT stručnjaka koje je angažirao Spiegel, negativan test zaveli su u bazu prije pozitivnog, a ne obrnuto…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako mnogi tvrde kako je slučaj Novaka Đokovića i njegove vize gotova stvar, poput njegova oca Srđana, koji tvrdi kako je odluka od ponedjeljka ujedno i konačna, njegova priča o preboljenoj koroni, na temelju koje je i planirao nastupiti na Australian Openu, ima sve više rupa.

Ispravnost njegova testiranja doveli su pod upitnik novinari njemačkog Der Spiegela. U dokumentima javnog zdravstva Srbije piše kako je njegov PCR test od 16. prosinca u 13.05 bio pozitivan, međutim Nijemci sad pišu kako nešto nije u redu s potvrdom.

Priču otvorio njihov novinar

Njihov bivši novinar Ben Rothenberg već se poigrao s ovom tezom i Đokovićev test provukao kroz QR skener te dobio negativan test pa nekoliko sati kasnije ipak pozitivan?! Der Spiegel sad navodi u čemu je problem i otkriva da je Đokovićev pozitivan nalaz zaveden tek 10 dana kasnije u 14:21. On bi se po pravilima trebao unijeti odmah.

Đoković je vizu dobio upravo na temelju dva predočena testa, pozitivnog od 16. prosinca i negativnog od 22. prosinca. Spiegel je skenirao QR kod za potvrdu s prvog testa i najprije dobio negativan nalaz, međutim kad je nekoliko sati kasnije ponovo skenirao isti kod, nalaz je bio pozitivan.

Đokovićev slučaj dodatno su zakomplicirali identifikacijski brojevi koji se dodjeljuju za svaki test, brojevi se daju kronološki, a broj Đokovićeva pozitivnog testa, za koji njegovi odvjetnici tvrde da je napravljen 16. prosinca, je 7371999, dok je broj negativnog testa od 22. prosinca 50.000 manji.

Najprije zaveli negativan test pa pozitivan

Time su, prema nalazima njemačkih IT stručnjaka koje je angažirao Spiegel, dokazali kako su negativan test zaveli u bazu prije pozitivnog, a ne obrnuto… Datum 26. prosinac Nijemci su dobili jer je u Srbiji od 22. do 26. prosinca napravljeno upravo 50 tisuća testova, što odgovara razlici na serijskim brojevima Đokovićevih testova.

gol expired Ugledni novinar skenirao QR kod na Đokovićevu testu i pokazalo mu da je negativan?! divider

To dokazuje da u ovoj priči nema puno "poštenih" i otvara pitanja "Je li Đoković bio pozitivan kasnije od onog što tvrdi?", "Je li lagao za dobivanje vize?" i "Jesu li testovi krivotvoreni?", a na to bi Đokovićevi odvjetnici i nadležne institucije u Srbiji trebale odgovoriti, smatraju njemačke novine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider