Tenis
SPORTOVI
Tenis
na pomolu skandal?

Najbizarnija predaja u teniskoj povijesti: Ovo bi moglo biti veliko!

Prvak Azije Denis Istomin, 89. tenisač svijeta, povukao je sramotan potez nakon što je shvatio da ne može pobijediti.

Denis Istomin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovog tjedna u Moskvi se igraju združeni ATP i WTA teniski turniri, na kojem smo vidjeli jednu od najbizarnijih predaja mečeva u povijesti bijelog sporta! Autor je predaje Uzbekistanac Denis Istomin.

On je igrao susret 1. kola protiv Litvanvca Berankisa i bio je u nezavidnoj situaciji. Nakon gubitka prvog seta 6:4, Istomin je bio suočen sa servisom suparnika za meč i 30:0 prednosti Bertansa. U trećem poenu u gemu Istomin se u povratku u sredinu terena ozlijedio ili je barem to tako predstavio.

Dakle, bio je to poen za 40:0 i tri meč-lopte za Berankinsa, no nakon što se pridigao na noge, Istomin je odlučio predati meč, iako je se realno trebao odigrati još jedan poen, odnosno Litavac je samo trebao ubaciti servis u polje. Međutim, Uzbekistanac je odlučio predati.

Video je postao viralan nakon što je "teško ozlijeđeni" Istomin samostalno napustio teren s torbom na leđima, što je bio znak da je ipak mogao stati na posljednji poen u meču i izgubiti ga te normalno zaključiti susret. No odlučio je predati.

To je odmah aktiviralo istražitelje koji se bave kladioničarskim prevarama da krenu u istragu slučaja. Naime, sumnja se da je Istomin namjerno gubio s 1:0 u setovima i breakom u drugom setu te da je odlučio predati tek kada je shvatio da neće uspjeti okrenuti meč.

Koeficijent je na Istomina kod rezultata 6:4, 4:3 za Berankinsa (pri servisu Litvanca) bio veći od 10! Uzbekistanac je u idućem gemu dao sve od sebe da napravi break i vrati se u meč, no propustio je break-loptu i nije uspio. Sumnja se da je netko blizak uzbekistanskom tenisaču preko interneta uplatio poveći iznos na njegovu pobjedu kod spomenutog rezultata, no kada je Istomin shvatio da neće okrenuti meč, odlučio je predati jer se tada događaj stornira i ulog se vraća onome tko je uplatio.

Čak i da se na kraju ispostavi da ovdje nije bilo ničega sumnjivog, mora se priznati da je ovo bila jedna od najbizarnijih predaja u teniskoj povijesti. Ako je mogao samostalno napustiti teren nakon izvrtanja stopala, onda je mogao i odstajati taj jedan poen i normalno završiti meč koji je ionako izgubio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider