Tenis
SPORTOVI
Tenis
posljednji davis cup

Nema drame u hrvatskom taboru: "Čilić i Ćorić bit će spremni protiv bilo koga"

Nema drame u hrvatskom taboru nakon poraza od Francuske u meču parova drugog dana finala Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Pun sam sampouzdanja, s obzirom na ono što su pokazali u petak. Marin i Borna će biti spremni, iako će vjerojatno morat čekati do sat vremena prije meča da saznaju protiv koga će igrati. Vjerujem da će na kraju njihova kvaliteta presuditi", izjavio je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan nakon što je Francuska pobjedom u subotnjoj igri parova smanjila zaostatak i odluku o pobjedniku odgodila za nedjelju.

"Parove je odlučila jedna lopta"

Ivan Dodig i Mate Pavić odigrali su još jedan dobar meč, ali su i dalje bez zajedničke pobjede u Davis Cupu. Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut dokazali su da su najjača karika francuskog sastava i trijumfom 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3) nakon tri sata i 38 minuta velike borbe ostavili su svoju reprezentaciju "na životu".

"Bio je kvalitetan meč. Izgubili smo zbog pet pogrešaka s naše strane. Oni su prva dva seta bili bolji. U trećem setu se okrenuo momentum. Početak četvrtog seta smo bili puno bolji, ali nismo uspjeli napraviti break. Oni su u tie-breaku odservirali bolje, odlučila je jedna lopta. Igramo dobro, ali nismo uspjeli pobijediti", rezimirao je Ivan Dodig koji ima iskustvo pobjede u paru u zagrebačkom finalu protiv Argentinaca, ali i razočaravajućeg konačnog ishoda.

Kao i svi u reprezentaciji, Dodig vjeruje da će u Lilleu biti drugačije.

"U ovoj situaciji smo pozitivni što Marin i Borna igraju odlično."

"Vjerujemo u naše vođe, oni će nas povesti do trećeg boda, sve će nam omogućiti", ubacio se Mate Pavić koji i dalje čeka na pobjedu u paru u Davis Cupu.

Pavić uvjeren u pobjedu

Splićanin je u srpnju bio na stadionu Lužnjiki i svjedočio finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem su Francuzi pobijedili našu reprezentaciju i osvojili pehar.

"Nije mi tada bilo lijepo, ali sutra će biti bolje. Sutra će njima biti kao što je meni bilo u Moskvi", poručio je Pavić i pohvalio atmosferu u velebnom zdanju Pierre Mauroy stadiona, koja je zakuhana baš kad je servirao za ostanak u meču pred kraj četvrtog seta i bio suočen s tri meč-lopte koje je uspio spasiti.

"Atmosfera je bila odlična, a u tom je trenutku bilo ludo. Malo je proradio dišpet na tri meč-lopte. Nije da publika nije bila korektna, mislim da igrači u tom trenutku nisu bili korektni, jer nisu htjeli igrati u ritmu servera. U tome je bio problem", pojasnio je Pavić svoju raspravu sa sucem Jamesom Keothavongom.

"Mislim da je to bio najbolji trenutak meča. No, gledatelji su možda bili i previše uključeni. Malo su bila drugačija pravila kad smo mi igrali doma 2016. kad je Marin morao servirati, iako su gledatelji bili glasni. Nadam se da će se sutra promijeniti. Ne smiju čekati dvije minute da bi dali opomenu. Moramo sjesti sa sucima, Yannick i ja. Na ovakvom povijesnom meču, nije u redu da se događaju ovakve stvari", rekao je izbornik Željko Krajan, ali odmah dodao:

"Ne mislim da smo zato izgubili. No, sutra se može ponoviti i utjecati na ishod."

Već 79 godina nitko u finalu nije okrenuo 0-2

Iako je u subotu propuštena prilika za trijumf, Krajan je još uvijek vrlo pozitivan što se tiče konačnog ishoda. Samo jednom se u 118 godina dogodilo da momčad koja je zaostajala u finalu 0-2 na kraju dođe do pobjede. Od velikog preokreta Australaca na gostovanju u SAD-u prošlo je 79 godina.

"Pun sam sampouzdanja, s obzirom na ono što su Marin i Borna pokazali u petak. Marin i Borna će biti spremni, jedino što će morati čekati do sat vremena prije meča da saznaju protiv koga će igrati. No, vjerujem da će na kraju njihova kvaliteta presuditi."

Hrvatski izbornik nije želio nagađati što će napraviti Yannick Noah.

"Hvala Bogu da ja nemam tih problema. Ne znamo što je sa Tsongom, je li ozlijeđen ili ne. Po meni je definitno da će Pouille ući u igru."

"Ovo će nam ostati u posebnom sjećanju"

U našem su taboru svjesni povijesnog konteksta ovog finala.

"U godinama koje dolaze, svi će govoriti o tome tko je osvojio zadnji Davis Cup. Što će biti u novom sustavu, moramo tek vidjeti. Ovo će nam sigurno ostati u sjećanju", izjavio je Željko Krajan.

"Ovo finale Davis Cupa je zadnje kakvog smo do sada poznavali. Igrati u ovakvoj atmosferi je posebno. I za Francuze također. Mislim da se u novom formatu to nikako neće ponoviti", uvjeren je Mate Pavić.

"Ono u 2005. je bilo sjajno postignuće. Sad mi proživljavamo nešto slično. Imamo čast igrati u Francuskoj, na ovom najvećem stadionu gdje se tenis igra. Sjajno je vidjeti pun stadion i biti dijelom ovog sjajnog finala. Ako uspijemo pobijediti, to će za nas biti nešto posebno", zaključio je Ivan Dodig.

U hrvatskom taboru, s Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem kao adutima za posljednji dan, uvjereni su da će Australci iz 1939. godine ostati jedina reprezentacija koja je okrenula 0-2 nakon prvog dana finalnog meča te da će Hrvatska biti upisana kao posljednji pobjednik finala Davis Cupa kakvo se više nikada neće igrati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider