Tenis
SPORTOVI
Tenis
Francuzi ispali

Davis Cup: Nakon Češke, Argentina i Srbija u polufinalu

Davis Cup reprezentacije Srbije i Argentine iznenadile su pobjedama u četvrtfinalu Svjetske skupine protiv SAD-a, odnosno Francuske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbija je u dvorani Boisea s 3-1 nadigrala SAD, a pobjednički bod donio je prvi tenisač svijeta Novak Đoković. Srbijanski je tenisač za malo više od dva i pol sata nadigrao Sama Querreyja sa 7-5, 6-7(4), 6-1, 6-0. Recimo da je ipak ključni bod donio par Nenad Zimonjić / Ilija Bozoljac, koji je u subotu s 3-2 u setovima slavio protiv braće Boba i Mikea Bryana.

Argentina je pak pred domaćom publikom u Buenos Airesu s 3-2 slavila protiv favorizirane Francuske, a u ovom je meču pobjednički bod donio manje poznati Carlos Berlocq.

Argentinac, koji je u prvom meču (petak) odveo Jo-Wilfrieda Tsongu u pet setova, je slavio protiv Gillesa Simona nakon nešto manje od četiri sata igre sa 6-4, 5-7, 6-4, 6-4. Prethodno je Tsonga s glatkih 6-3, 6-3, 6-0 razbio Juana Monaca. Recimo i da je u ovom meču ključan bod bio u igri parova, koja je pripala Argentincima.

Posljednjeg polufinalista dat će nam posljednji dan dvoboja u Kanadi gdje se sastaju domaćin i Italija. Trenutni rezultat je 2-1 za Kanadu.

Spomenimo i da su prvi polufinalni par branitelj naslova Češka i Argentina. Polufinalni susreti na rasporedu su od 13. do 15. rujna.(TS)

Davis Cup četvrtfinale, 3. dan:

Argentina – Francuska 3-2
Monaco – Tsonga 3-6, 3-6, 0-6
Berlocq – Simon 6-4, 5-7, 6-4, 6-4

SAD – Srbija 1-3
Querrey – Đoković 5-7, 7-6(4), 1-6, 0-6

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider