Tenis
SPORTOVI
Tenis
bitka za finale

Francuzi u Zadru ostali i bez Monfilsa: Velika šansa za Hrvatsku

Polufinalist US Opena Gael Monfils ipak neće igrati u polufinalu Davis Cupa protiv Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija od petka do nedjelje igra za veliko finale protiv jake reprezentacije Francuske. No, protivnik hrvatskih tenisača u velikim je problemima zbog otkaza dva njihova najbolja tenisača.

Prvo je otpao Jo-Wilfried Tsonga koji je zbog ozljede predao meč Novaku Đokoviću u New Yorku, a dva dana prije početka polufinala Franuczi su ostali i bez Gaela Monfilsa, polufinalista US Opena. I on je ozlijedio koljeno, baš u tom polufinalu i na nakon treninga u srijedu u Zadru izbornik Yannick Noah odlučio je ipak izostaviti Monfilsa iz ekipe.

Zamijenit će ga Richard Gasquet, iskusni tenisač koji će pridružiti nadi francuskog i svjetskog tenisa Lucasu Pouilleu. On je dvije godine stariji od naše velike nade Borne Ćorića i zanimljivo će biti vidjeti njihov obračun u Višnjiku.

Francuzi bi u punom sastavu bili favoriti, no sada se čini kako su snage poravnate iako francuska reprezentacija ima prvi par svijeta Nicolas Mahut - Pierre-Hughues Herbert.

Hrvatska će u Zadru nastupiti s Marinom Čilićem, Bornom Ćorićem, Ivanom Dodigom i Marinom Draganjom, a ždrijeb je u četvrtak. U drugom polufinalu Davis Cupa sastaju se Velika Britanija i Argentina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider