Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kladite se pametno

Davidenko opet igra pravi tenis

Del Potro je kao jedan od prva četiri nositelja imao slobodan prolaz u drugo kolo ATP turnira u Marseilleu, pa će prvo kolo odigrati tek u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobro mu je došao koji dan odmora, s obzirom da je igrao u finalu Rotterdama. Odigrao je tamo dobar turnir, usprkos uvjerljivom porazu u finalu. Na početku turniru možda i nije bio tako uvjerljiv, ali mu je forma rasla svakim susretom.

Kulminacija je bio meč protiv Berdycha, koji je bio nešto najbolje od Del Potra u posljednjih godinu dana. Razbio je favoriziranog Čeha na impresivan način, preuzevši kontrolu susreta od prvog gema kada mu je oduzeo servis. Do kraja je igrao na vrhunskoj razini, te je u prvoj formi ušao u meč s Federerom.

Počeo je dobro s nekoliko ranih break prilika, ali nakon što njih nije iskoristio, bio je pregažen u prvom setu od odličnog Federera. Drugi set je bio neizvjesniji, ali Del Potro opet nije učinio dovoljno za set u susretima s Federerom koji mu od povratka stvara velike probleme. Imao je lošu iskoristivost break lopti i to je nešto za čim može žaliti u tom susretu. Ovdje ga očekuje Davydneko koji je raste u formi, a već ima meč u nogama, tako da se radi o nezgodnom početku turnira.

Davydenko je očito prenio dobru formu i samopouzdanje iz Rotterdama i na ovaj turnir,. Bio je impresivan u pobjedi protiv Becka u prvom kolu. U prvom setu je krenuo kao da se još uvijek radi o Rotterdamu, te se prošetao do prvog seta. Drugi set je bio nešto neizvjesniji, ali ne i realno neizvjestan. Davydenko tijekom cijelog meča nije dopustio nijednu break priliku, dok je sam oduzimao servis tri puta iz sedam prilika. Servirao je odlično tijekom cijelog meča i to je još jedan segment koji je profitirao od novonastalog samopouzdanja Rusa. Zabio je čak devet asova, te osvojio 71% poena na svoj servis.

Uz dobar tenis, nije pokazao nikakve znakove mogućih problema s koljenom zbog kojih je tražio pomoć u susretu s Federerom u Rotterdamu. Dapače, nakon susreta je poručio kako se osjeća vrlo spremno. Dugo je trebalo da se pojavio stari Davydenko, ali čini se da je nekoliko pobjeda u nizu bilo dovoljno da se to dogodi. U drugom kolu ga čeka nevjerojatno težak zadatak usprkos dobre forme. I Del Potro je odigrao dobro u Rotterdamu, stoga će ovo biti odličan susret.

NAJAVE ZA VEĆINU DOGAĐAJA U PONUDI KLADIONICE PRONAĐITE NA WWW.DVOZNAK.COM, ADRESI ZA PAMETNO KLAĐENJE!!!

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati