Tenis
SPORTOVI
Tenis
Stigla potvrda

Medvjedev konačno otkrio zašto je uklonio rusku zastavu na Instagramu

Danil Medvjedev morao je ukloniti rusku zastavu na Instagramu kako bi mogao nastupati na turnirima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi tenisač svijeta Danil Medvjedev konačno je otkrio zašto je uklonio rusku zastavu u opisu svojeg profila na Instagramu.

Budući da je to napravio u trenutku kad ATP ne dopušta tenisačima nastup pod ruskom zastavom ili obilježjima, mnogi su nagađali da je bio prisiljen to učiniti, a sada je stigla i službena potvrda.

gol expired Ukrajinka zaigrala u finalu, a prije samo tjedan dana bila je u skrovištu divider

"Naš zadatak je da razvijamo tenis u našoj zemlji i svijetu, a to možemo jedino tako da nastupamo na turnirima. Trenutno je jedini način da igramo pod zastavom njihove organizacije, a mi ćemo poštivati to pravilo. Nadam se da je to samo privremeno", rekao je Medvjedev za RIA novosti i tako potvrdio glasine.

Medvjedev odmah osudio rusku invaziju 

Inače, Medvjedev je već 25. veljače, samo dan nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, poslao poruku da se zalaže za mir.

"Probudio sam se pomiješanih osjećaja. U ovom trenutku svi shvatimo da ponekad tenis nije najvažnija stvar na svijetu. Ja sam tenisač, zalažem se za mir u cijelom svijetu. Igrao sam u toliko različitih država i nije mi lako čuti sve ovo", kazao je tijekom nastupanja na ATP turniru u meksičkom Acapulcu.

Za kraj dodajmo da je Medvjedev već drugi tjedan zaredom najbolje rangirani tenisač na ATP ljestvici, zadržao je 150 bodova prednosti u odnosu na srpskog tenisača Novaka Đokovića.

ATP ljestvica

1 (1) Danil Medvedev 8615
2 (2) Novak Đoković (Srb) 8465
3 (3) Alexander Zverev (Njem) 7515
4 (4) Rafael Nadal (Špa) 6515
5 (5) Stefanos Tsitsipas (Grč) 6325

(Napomena: U zagradi se nalaze prošlotjedni plasmani)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider