Tenis
SPORTOVI
Tenis
Drugi put u karijeri

Ćorić u polufinalu Mastersa u Šangaju: Čeka ga novi obračun protiv Federera!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u petak svladao 30-godišnjeg Australca Matthewa Ebdena sa 7-5, 6-4 nakon 93 minute igre.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za našeg Ćorića, 21-godišnjeg Davis Cup reprezentativca, to je prvo polufinale u Šangaju, a drugo na turnirima Masters 1000 serije u karijeri. Prvi put se među četiri najbolja na turnirima ove razine probio također ove godine, na prvom Mastersu u sezoni u američkom Indian Wellsu, gdje ga je u uzbudljiva tri seta pobijedio Švicarac Roger Federer.

Zahvaljujući pobjedi nad Ebdenom i plasmanu u polufinale šangajskog Mastersa, Borna Ćorić ima zajamčen ulaz među 15 najboljih tenisača svijeta. Ostane li na plasmanu u polufinale u ponedjeljak će biti na 14. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a u slučaju plasmana u finale ili osvajanja naslova došao bi do 13. mjesta.

U dvoboj protiv Ebdena 21-godišnji Zagrepčanin je ušao gubitkom prva dva gema, ali je izgubljeni servis u drugom gemu nadoknadio već u sljedećem. ''Breakom'' za 6-5 osigurao je servis za osvajanje prvog seta, što je i uspio materijalizirati iskorištavanjem druge set-lopte.

S dva ''breaka'' na početku drugog seta Ćorić je poveo sa 4-1. Ebden je u šestom gemu uspio vratiti jedan ''break'' zaostatka, a kad je Ćorić kod 5-4 servirao za pobjedu, Australac je došao do 15-30, međutim Borna je nanizao tri poena i u svom petom četvrtfinalu na turnirima Masters serije izborio drugo polufinale.

Ćorić je u pobjedi imao 66 posto pogođenih prvih servisa, zabio je osam aseva i ostao je bez ijedne dvostruke pogreške. Neobičnost u Ćorićevoj statistici je bolja realizacija drugog (14/20, 70 %), nego prvog servisa (25/39, 64 posto), što mu je, uz odličnu igru na reternu, i donijelo pobjedu protiv vrlo dobrog Australca.

Hrvatski tenisač će u polufinalu igrati protiv apsolutne legende svjetskog tenisa - Rogera Federera., koji je sa 6-4, 7-6(4) bio bolji od Japanca Keija Nishikorija. Ćorić je protiv 37-godišnjeg Švicarca do sada igrao četiri puta, te je ostvario samo jednu pobjedu i to u finalu Hallea ove godine.

Susret Ćorića i Federera na rasporedu je u subotu od 14 sati, dok će u prvom polufinalu od 10.30 sati igrati Nijemac Alexander Zverev i Srbin Novak Đoković.

 

ČETVRTFINALE:

Roger Federer (Švi/1) - Kei Nishikori (Jap/8) 6-4, 7-6 (4)

BORNA ĆORIĆ (HRV/13) - Matthew Ebden (Aus) 7-5, 6-4

Alexander Zverev (Njem/4) - Kyle Edmund (VB/11) 6-4, 6-4

Novak Đoković (Srb/2) - Kevin Anderson (JAR/7) 7-6 (1), 6-3

ATP Šangaj - četvrtfinale

BORNA ĆORIĆ (HRV/13) - Matthew Ebden (Aus) 7-5, 6-4

Alexander Zverev (Njem/4) - Kyle Edmund (VB/11) 6-4, 6-4

Novak Đoković (Srb/2) - Kevin Anderson (JAR/7) 7-6 (1), 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider