Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka ga težak meč

Ćorić u četvrtfinalu Sankt Peterburga: Slavio protiv tenisača koji ima jednu ATP pobjedu

Ćorić je pobijedio teže od planiranog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu 6-3, 7-5 pobjedom protiv Rusa Romana Safiuljina nakon sat i 47 minuta igre u 2. kolu.

Ćorić je lako, za samo pola sata, dobio prvi set protiv 23-godišnjeg Rusa koji je u 1. kolu ostvario svoju prvu pobjedu na ATP Touru u karijeri. Našem najboljem igraču dovoljan je bio "break" kojega je ostvario u šestom gemu kada je nizom odličnih poteza osvojio sva četiri odigrana poena na servis suparnika.

gol expired Ovo je čovjek koji je zabranio Deliji meč u UFC-u: Borio se i u Zagrebu divider

U drugom se setu vodila mnogo žešća borba. Safiulin je poveo sa 3-0, Ćorić je vratio izgubljeni servis za smanjenje na 3-2, da bi u šestom gemu te dionice bio suočen s nove tri "break-lopte" Rusa. Ipak, nakon više od 10 minuta igre u tom gemu Ćorić je uspio zadržati servis i poravnati na 3-3.

Novi dramatičan gem uslijedio je kod rezultata 4-4, a ponovno je kao pobjednik izašao hrvatski igrač koji je iskoristio četvrtu priliku za oduzimanje servisa, vodstvo 5-4 i servis za meč. Ćorić je kod vodstva 5-4 stigao i do meč-lopte koju nije iskoristio, a zatim je s nekoliko dvojbenih udaraca i izgubio servis te omogućio Rusu nastavak dvoboja.

gol expired Netsi objavili nove dresove: U istima je igrao i Dražen, a hrvatska legenda pojavljuje se u reklami divider

Safiulin je kod 5-5 imao 40-15 na svom servisu, no tada je Ćorić s nekoliko lijepih reteran spojio četiri uzastopna poena kojima je stigo do vodstva 6-5 i novog servisa za meč. Niti u taj gem nije krenuo kako treba, Safiulin je stigao do 0-30, ali posljednja četiri poena u susretu pripala su Ćoriću.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta prvog nositelja i prošlogodišnjeg pobjednika u Sankt Peterburgu Rusa Danila Medvedeva i Amerikanca Reillyja Opelke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider