FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
šteta za hrvatskog borca

Ovo je čovjek koji je zabranio Deliji meč u UFC-u: Borio se i u Zagrebu

Čovjek zbog kojeg je Delija morao prestati sanjati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izravnom prijenosu UFC Fight Nighta iz Abu Dhabija ove nedjelje od 1 ujutro na gol.hr-u nećemo gledati debi našeg Ante Delije.

Hrvatski teškaš morao je otkazati borbu protiv Ganea samo nekoliko dana do meča života, a razlog je njegov ugovor s PFL organizacijom, koja je među pet najjačih organizacija svijeta.

gol expired Mbappe se divi Modriću pred 44 milijuna ljudi, a hrvatski kapetan gospodski mu uzvratio divider

''Dragi prijatelji i fanovi, nažalost, 17. listopada neću debitirati u UFC-u. Moj ugovor s PFL-om formalno je istekao 19. veljače 2020. godine. Tamo je postojala opcija po kojoj bi ga oni mogli produžiti na još dvije sezone. No budući da ove godine sezona nije održana, ja nisam primio nikakav honorar ili kompenzaciju za to. Prema tome, ta opcija za mene nije vrijedila. Nažalost, PFL je ranije ovog tjedna poslao pismo UFC-u, uz obavijest kako sam ja i dalje njihov borac. To nikako nije u skladu s pravnim činjenicama'', rekao je Delija i nastavio:

''Moji menadžeri i pravni predstavnici ukazali su na nevaljanost tog ugovora. Ipak, PFL je ignorirao sve pravne dokaze i činjenice te su stavili prepreke ispred mene i time mi oduzeli priliku u subotu se boriti u UFC-u. Moj je tim već angažirao odvjetnika te planiramo napraviti iduće pravne korake. Zahvalan sam na prilici koji mi je UFC dao i nadam se da će se sve riješiti što je prije moguće te da ću se uskoro moći boriti.''

Tko je čovjek zbog kojeg je Delija prestao sanjati?

Vlasnik PFL-a je Ray Sefo, legendarni umirovljeni kick-boksač, istinska K-1 legenda. PFL je organizacija koja radi po turnirskom sistemu i pobjednik osvoji čak milijun dolara. Delija se borio kod njih, ali je zbog ozljede morao odustati od borbe za milijun dolara. Već prva sezona PFL lige bila je vrlo dobro prihvaćena među gledateljima, a to je bilo veliko osvježenje za MMA scenu. Koliko je PFL ozbiljan, govori i činjenica da je njihov bivši prvak danas slavni UFC borac Justin Gaethje.

Sefo je zabranio Deliji potpis za UFC, a hrvatski je borac najavio tužbu protiv njega. Sefo se 2012. godine borio i u Zagrebu, a pobijedio ga je Mirko Filipović u Areni Zagreb i osvojio K-1 turnir.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Francuska


  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider